Κυριακή 7 Απριλίου 2013

MotoGP: Τη νίκη ο Λορένθο αλλά... Grande ο Ρόσι

Νικητής το 2012, νικητής και το 2013 στο Λοσάιλ ο Χόρχε Λορένθο! Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε περίπατο στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Κατάρ για την 24η νίκη του, ενώ πίσω του... έπεφταν κορμιά.

Ντάνι Πεδρόσα, Μαρκ Μάρκεθ, Καλ Κράτσλοου και Βαλεντίνο Ρόσι τα έδωσαν όλα για δύο θέσεις στο βάθρο. Και στο τέλος... νίκησαν τα πιο πολυσυζητημένα ονόματα πριν από την έναρξη της σεζόν.

Δεύτερος ο Ρόσι και τρίτος ο Μάρκεθ! Ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβηκε στο βάθρο στον πρώτο αγώνα του μετά την επιστροφή του στη Yamaha με μια εκπληκτική εμφάνιση από εκείνες που του αρέσουν:

Καλή εκκίνηση για να πέσει έβδομος ξανά μετά από ένα λάθος και έχοντας στη διάθεση του τη γρήγορη M1 πέρασε έναν έναν τους αντιπάλους του. Πρώτα τον Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda), μετά το διάδοχο του στη Ducati, Αντρέα Ντοβιτσιόζο και μετά τον Κράτσλοου (Tech 3 Yamaha).

Έφτασε μέχρι τον 3ο Πεδρόσα και στη συνέχεια αναμετρήθηκε με τον 20χρονο ρούκι. Τον πέρασε, τον ξαναπέρασε ο Μάρκεθ και απάντησε ο Ρόσι σε μια "μονομαχία" που ενθουσίασε τους φίλους του MotoGP και όχι μόνο.

Η Yamaha λοιπόν έκανε το 1-2, ο Μάρκεθ ανέβασε τη Repsol Honda στο βάθρο, ο Πεδρόσα έμεινε 4ος μπροστά από τον γρήγορο Καλ Κράτσλοου με τη "δορυφορική" M1

Ο Άλβαρο Μπαουτίστα (Gresini Honda) τερμάτισε έκτος μπροστά από το δίδυμο της Ducati, Ντοβιτσιόζο και Νίκι Χέιντεν. Ο Αλεϊς Εσπαργαρό (Aspar) ήταν η πρώτη CRT στην έβδομη θέση.

Η Ισπανία ξεκίνησε με το 3/3 στο Κατάρ: Πρωτιά για τον Λουίς Σαλόμ στη Moto3 με τον Ελληνοαυστραλό Άρθουρ Σίση στην όγδοη θέση, νίκη για τον μικρότερο αδερφό του Εσπαργαρό, Πολ στη Moto2 μετά από μια "μάχη" στους τελευταίους γύρους με τον Βρετανό Σκοτ Ρέντινγκ.

Σε δύο εβδομάδες οι οδηγοί του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στο Circuit of the Americas στο Όστιν.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...