Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Grand Prix Σιγκαπούρης πρώτο αίμα στη Red Bull

Μετά το τέλος των ελεύθερων δοκιμών στη Σιγκαπούρη τα συμπεράσματα που βγήκαν είναι δύο: α) παρότι σταμάτησε να βρέχει μια ώρα πριν την έναρξη της πρωινής περιόδου, η πίστα δεν είχε στεγνώσει τελείως σχεδόν έξι ώρες μετά, αφού καλοί οι προβολείς, καλή η νύχτα και το ατμοσφαιρικό του πράγματος, αλλά χωρίς ήλιο… δουλειά δεν γίνεται, β) όση δουλειά κι αν έκαναν οι διοργανωτές στα κερμπ και το οδόστρωμα για τις αναπηδήσεις… ήθελε κι άλλη.

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη Marina Bay ήταν αρκετά λόγω του καιρού και οι ομάδες δεν έκαναν σε μεγάλο βαθμό τη δουλειά που ήθελαν, αλλά αυτή που εμφανιζόταν την εκάστοτε στιγμή. Άτρωτη σε όλα αυτά εμφανίστηκε η Red Bull, η οποία κυριάρχησε την Παρασκευή (το πρωί με τον Μαρκ Γουέμπερ), με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να είναι μακράν ταχύτερος όλων και να βρίσκεται στην κορυφή στη μεγαλύτερη διάρκεια της απογευματινής περιόδου.

Ο Γερμανός πιλότος σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1’46’’660, όντας 627 χιλιοστά του δευτερολέπτου πιο γρήγορος από τον team mate του που ήταν δεύτερος. Από κει και κάτω, το χάος. Ο Τζένσον Μπάτον έφερε τη McLaren του μεν στην τρίτη θέση, αλλά ήταν αργότερος κατά 1’’030, ενώ 1’’058 μακριά ήταν ο Φερνάντο Αλόνσο, με τον οδηγό της Ferrari να δείχνει ότι μόνο αυτός μπορούσε να απειλήσει τον Φέτελ.

Βέβαια, στάθηκε άτυχος, αφού βρισκόμενος σε εξαιρετικά γρήγορο γύρο 20 λεπτά πριν το τέλος, πάτησε άσχημα στα κερμπ στη στροφή 17, με αποτέλεσμα φύγει ευθεία στην επόμενη στροφή και να σταματήσει εντελώς το μονοθέσιό του. Η αργοπορία των υπεύθυνων της πίστας να απομακρύνουν την F10 ήταν μεγάλη, αναγκάζοντας τον Αλόνσο να σπρώξει ο ίδιος μερικά μέτρα το μονοθέσιό του για να το πάει σε ασφαλές σημείο!

Ο Λιούις Χάμιλτον με την άλλη McLaren σημείωσε τον πέμπτο χρόνο, ενώ η άλλη Ferrari με τον Φελίπε Μάσα ήταν έβδομη. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, με τον Βραζιλιάνο της Williams να είναι σταθερά ταχύς. Την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι Νίκο Ρόζμπεργκ, Ρόμπερτ Κούμπιτσα και Μίκαελ Σουμάχερ.

Στην πρώτη του εμφάνιση με την Sauber μετά την επιστροφή του, ο Νικ Χάιντφελντ ήταν 13ος με καλύτερο χρόνο 1’49’’558 (2’’898 μακριά από τον Φέτελ), ενώ ο Κρίστιαν Κλιν που αντικαθιστά τον Σακόν Γιαμαμότο έμεινε τελευταίος, σχεδόν εννέα δευτερόλεπτα εκτός ρυθμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...