Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Formula 1 επόμενη στάση: Σιγκαπούρη Video

Formula three racing car at Hockenheimring. #2...Image via WikipediaΦτάσαμε στην αρχή του τέλους της φετινής σαιζόν. Πέντε οδηγοί τριών ομάδων στη διεκδίκηση του τίτλου, με πέντε αγώνες να απομένουν και βαθμούς λιγότερους της μιας νίκης να τους χωρίζουν. Το φινάλε του πρωταθλήματος προμηνύεται, ίσως, το καλύτερο όλων των εποχών και η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά υπό το φως τον προβολέων αυτό το Σ/Κ στη Σιγκαπούρη!

Το χαρακτηριστικό της πρωτεύουσας Σιγκαπούρης είναι η καθαριότητα, έχοντας λάβει και σχετικά εύσημα και είναι ενδεικτικό ότι απαγορεύεται η πώληση ...; τσιχλών στα καταστήματα (για την αποφυγή του πειρασμού να την πετάξει κανείς στο δρόμο), αλλά και τα διάφορα ...; εδέσματα που εδώ βρίσκουμε άφθονα στις λεγόμενες καντίνες! Αυτή τη στιγμή η χώρα είναι οικονομικά η ταχύτερα εξελισσόμενη παγκοσμίως, με τους ρυθμούς ανάπτυξης για το πρώτο μισό του 2010 να αγγίζουν το 17,9%.

Βέβαια, για να επανέρθουμε και λίγο στα της Formula 1, όταν κάποιος σκέφτεται τον αγώνα της Σιγκαπούρης, δεν μπορεί να μην πάει το μυαλό του στο γνωστό crashgate του 2008, στην παρθενική εμφάνιση του αγώνα στο καλεντάρι, όταν ο Νέλσον Πικέ Τζούνιορ ...; αγαπήθηκε με τον τοίχο στη στροφή 10, για να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας, να κόψει το ρυθμό όλων και να το εκμεταλλευτεί αυτό ο τότε team mate του, Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος και τελικά κέρδισε.

Η συγκεκριμένη στροφή είναι ένα από τα θέματα συζήτησης φέτος, καθώς τροποποιήθηκε ξανά για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή ατυχημάτων. Η Singapore Sling, η οποία έχει πάρει το όνομά της από το πιο γνωστό κοκτέιλ της χώρας το οποίο περιέχει τζιν, κεράσι, φυτικά λικέρ και χυμό ανανά, είναι πλέον πιο φαρδιά. Αν την ακούσετε να τη λένε «στροφή Πικέ» σε κάποια μετάδοση, πάντως, μην απορήσετε ...;

Το 2009 είχε κερδίσει ο Λιούις Χάμιλτον από την pole position, ενώ για φέτος όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Αν συνυπολογίσουμε και το γεγονός ότι οι ουρανοί έχουν ανοίξει τις τελευταίες ημέρες και οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο για βροχές το Σαββατοκύριακο, τότε όλα δείχνουν ότι ο μοναδικός νυχτερινός αγώνας του πρωταθλήματος θα είναι σούπερ συναρπαστικός και απρόβλεπτος. Αρκεί βέβαια να μην εμφανιστεί κανένα πρόβλημα από το συνδυασμό βροχής και ηλεκτρικών εγκαταστάσεων για τους εκατοντάδες προβολείς.


Για ρίξτε κι εδώ μια ματιά:
Ο Νικ Χάιντφελντ θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τα χρώματα της Sauber, αφού πρόσφατα αντικατέστησε τον Πέδρο Ντε Λα Ρόσα στην ελβετική ομάδα για το υπόλοιπο της σαιζόν.
Ο Ζερόμ Ντ';Αμπρόσιο θα πάρει θέση στο κόκπιτ της Virgin για την πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, στη θέση του Λούκας Ντι Γκράσι.
Ο Φαϊρούζ Φαουζί θα κάνει την τέταρτη εμφάνισή του με τη Lotus στην πρώτη περίοδο ελέυθερων δοκιμών, χωρίς να έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα αντικαταστήσει τον Γιάρνο Τρούλι ή τον Χέικι Κοβαλάινεν.
Η Σιγκαπούρη είναι ένα από τα πιο πολυάσχολα λιμάνια του κόσμου, ενώ είναι το τέταρτο μεγαλύτερο κέντρο εμπορικών ανταλλαγών συναλλάγματος, μετά το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και το Τόκιο.
Η χώρα προωθείται από την κυβέρνησή της σαν ένα ...; ιατρικό θέρετρο. Περίπου 200.000 επισκέπτες αναζητούν ιατρική φροντίδα ετησίως εκεί και οι ιατρικές υπηρεσίες της Σιγκαπούρης έχουν στόχο να εξυπηρετούν 1εκ. ξένους ασθενείς το χρόνο ως το 2012 έχοντας κέρδη ύψους 3δις δολαρίων. Σύμφωνα με την πολιτική ηγεσία, αυτό θα δημιουργήσει 13.000 νέες θέσεις εργασίας.
Με έκταση μόλις 690 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η Σιγκαπούρη είναι η μικρότερη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας, με πληθυσμό σχεδόν 5εκ. κατοίκους.
Τα πέντε αστέρια που υπάρχουν στη σημαία της χώρας συμβολίζουν τα πέντε ιδανικά που θέλει να εκπροσωπεί η Δημοκρατία της Σιγκαπούρης και τα οποία είναι: δημοκρατία, ειρήνη, ισότητα, δικαιοσύνη και πρόοδος.

BEST OF: HIGHLIGHTS GRAND PRIX ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗΣ 2008+2009

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...