Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Μπάτον: "Θα το πληρώσει μακροπρόθεσμα ο Φέτελ"

Ο Τζένσον Μπάτον, σε δηλώσεις τις οποίες παραχώρησε, μίλησε για τον Σεμπάστιαν Φέτελ και την απόφασή του να προσπεράσει τον Μαρκ Γουέμπερ στο Grand Prix της Μαλαισίας,παρά τις εντολές της Red Bull.

Ο 33χρονος εξέφρασε την πεποίθησή του πως η ενέργεια του Φέτελ θα τον επηρεάσει μακροπρόθεσμα.

"Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε, αλλά ο Σεμπάστιαν οδηγεί για τη Red Bull και η ομάδα είναι εκείνη που παίρνει τις αποφάσεις. Έχει λειτουργήσει πολλές φορές υπέρ του. Πιστεύω πως αυτό θα τον πλήξει μακροπρόθεσμα. Με εξέπληξε αυτό που έκανε. Οι εντολές της ομάδας είναι δύσκολες αλλά το να αγνοήσεις μια εντολή είναι κάτι διαφορετικό.

Δεν μου αρέσει να έχει ευνοϊκή μεταχείριση ένας εκ των δύο πιλότων μίας ομάδας, αλλά εδώ το θέμα είναι πως ο Φέτελ δεν ήθελε να υπακούσει στις εντολές. Ακόμη κι αν καθίσουν κάτω και το συζητήσουν, δεν θα αλλάξει το αποτέλεσμα. Θα έχουν ακόμη στο μυαλό τους ό,τι έγινε. Δεν ξέρω πώς μπορεί να επανορθώσει ο Φέτελ. Πάντως δεν μπορώ να φανταστώ σε κάποιον αγώνα να προπορεύεται και να κάνει στην άκρη για να τον περάσει ο Γουέμπερ. Είναι δύσκολο κι εγώ στη θέση του δεν θα μπορούσα να το κάνω".

Ο Βρετανός πιλότος θυμήθηκε ένα παρόμοιο περιστατικό που συνέβη στον ίδιο το 2010 στην Τουρκία με συμπρωταγωνιστή το Λιούις Χάμιλτον:

"Το 2010 στην Τουρκία είχα ένα παρόμοιο περιστατικό με τον Χάμιλτον. Σε εκείνον είχαν πει να κατεβάσει ταχύτητα, αλλά εγώ δεν το γνώριζα και τον προσπέρασα. Αυτός νόμιζε πως μου είχαν δώσει κι εμένα την ίδια οδηγία από την ομάδα. Όταν τελείωσε ο αγώνας το συζητήσαμε και όταν του είπα τι είχε συμβεί όλα ήταν εντάξει. Η υπόθεση του Φέτελ με τον Γουέμπερ είναι διαφορετική όμως, γιατί υπήρχε σαφής εντολή από την ομάδα, που αγνοήθηκε και στοίχισε μία θέση στον άλλο πιλότο που υπάκουσε στις οδηγίες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...