Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

MotoGP: Νέο σύστημα ποινών από το 2013


Νέο σύστημα ποινών για το 2013 αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης της Επιτροπής Grand Prix στη Μαδρίτη, στο πλαίσιο προσπάθειας να υπάρξει συνέπεια στην τιμωρία των αναβατών και να αποφευχθούν τα φαινόμενα επιεικών ή αυστηρών αποφάσεων.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, θα υπάρχει μία βαθμολογούμενη κλίμακα από το ένα μέχρι το δέκα, ανάλογα με το παράπτωμα του αναβάτη, η οποία θα ισχύει και στα τρία πρωταθλήματα, MotoGP, Moto2 και Moto3.

Συνεπώς, όταν ο αναβάτης συγκεντρώσει τέσσερις βαθμούς, τότε θα αναγκαστεί να εκκινήσει στον επόμενο αγώνα από την τελευταία θέση του γκριντ, ανεξαρτήτως του που τερμάτισε στις κατατακτήριες δοκιμές. Αν οι βαθμοί γίνουν επτά, τότε θα λάβει εκκίνηση από τα πιτς (πάλι στο επόμενο GP) ενώ αν φτάσει τους δέκα, αναγκαστικά θα αποκλειστεί από τον επόμενο αγώνα.

Στην περίπτωση που θα εκτίσει την ποινή του, τότε αυτομάτως ο δείκτης μηδενίζεται και σε καμία περίπτωση δεν μεταφέρονται ούτε αθροίζονται οι βαθμοί κατά την διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Μεταξύ άλλων, κρίθηκε απαραίτητο να θεσπιστεί ο κανονισμός του 107%, έπειτα από το νέα διαδικασία στις κατατακτήριες δοκιμές, η οποία θα ισχύσει από εφέτος. Ως εκ τούτου για να συμμετάσχει ένας αναβάτης στις κατατακτήριες δοκιμές χρειάζεται να σημειώσει χρόνο καλύτερο κατά 107% της επίδοσης του πρώτου αναβάτη, τουλάχιστον σε μία από τις τέσσερις περιόδους ελεύθερων δοκιμών.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...