Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

F1 GP Αυστραλίας: Οι δοκιμές ΑΥΡΙΟ λόγω βροχής

Αναβολή για αύριο το πρωί στις 11 τοπική ώρα (2 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος) πήραν οι κατατακτήριες δοκιμές στην Αυστραλία, πρώτο αγώνα της χρονιάς, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών. Η πολύ δυνατή βροχή που έπεφτε από τις πρωινές ελεύθερες δοκιμές, ανάγκασε τους αγωνοδίκες να αποφασίσουν τη μεταφορά της δεύτερης και τρίτης περιόδου των κατατακτήριων την Κυριακή, καθώς οι συνθήκες τόσο οι καιρικές όσο και στην πίστα ήταν πολύ κακές, με την ορατότητα να είναι περιορισμένη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση αναβολής πάρθηκε αφού είχαν περάσει δύο ώρες από την έναρξη της διαδικασίας και ο ήλιος άρχισε να δύει.

Η πρώτη περίοδος των κατατακτήριων άργησε να ξεκινήσει καθώς το Αλμπερτ Παρκ είχε πλημμυρίσει και τα μονοθέσια έκαναν... βαρκάδα. Λίγο αργότερα (30 λεπτά) δόθηκε το πράσινο φως για την έναρξη της διαδικασίας, αλλά οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες με αποτέλεσμα να μη λείπουν τα ατυχήματα στην πίστα.

Το χειρότερο ήταν του Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, ο οποίος «πλήγωσε» πολύ τη Sauber όταν έπεσε με δύναμη πάνω στις μπαριέρες. Ο Μεξικανός εγκατέλειψε και μαζί αποκλείστηκε από τη συνέχεια των κατατακτήριων δοκιμών καθώς έμεινε 18ος. Αύριο δε θα συνεχίσουν ούτε οι Μαλντονάτο, Μπιανκί, Τσίλτον, Φαν Ντερ Γκάρντε και Πικ. Ο Ολλανδός με την Caterham είχε κι αυτός μια άσχημη στιγμή, όπως και ο Μάσα με τη Ferrari, ο οποίος μπήκε στα πιτς και πρόλαβε να επισκευάσει την F138.

Τον καλύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε ο Νίκο Ρόζμπεργκ με τη Mercedes και ακολούθησαν οι Φερνάντο Αλόνσο και Ρομάν Γκροσεάν. Καμία σημασία όμως δεν έχει αυτό, αφού η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο για να κριθεί ποιος θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση τον αγώνα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...