Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

O Παγκόσμιος Πρωταθλητής Καρτ Jonathan Thonon, στην Πάτρα


Τη συμμετοχή του στην κατηγορία Super του 3oυ Διεθνούς Σιρκουί Καρτ της Πάτρας (P.I.C.K.®) - BP Ultimate που θα διοργανωθεί... στις 1 και 2 Οκτωμρίου επιβεβαίωσε ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής καρτ Jonathan Thonon.

Οι πρωετοιμασίες του 3oυ PICK - BP Ultimate, που θα φιλοξενήσει η Πάτρα το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου 2011, βρίσκονται στην τελική ευθεία και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν την αγωνιστική παρουσία τους στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός για το καρτ μέχρι την Πέμπτη 15/09/2011 (ώρα 22:00).

Την συμμετοχή τους στο 3o PICK BP Ultimate που θα διργανωθεί για μία ακόμα φορά στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας, έχουν ήδη επιβεβαιώσει 67 οδηγοί στις πέντε κατηγορίες του αγωνιστικού προγράμματος με 8 συμμετοχές για την κατηγορία MINI, 6 για την κατηγορία JUNIOR, 24 για την κατηγορία LOUX, 11 για την κατηγορία BP - 125 και 18 για την κατηγορία SUPER.

Στην φετινή διοργάνωση ο τέσσερις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Jonathan Thonon επιβεβαίωσε την παρουσία του για την κατηγορία Σούπερ στο 3ου Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ (P.I.C.K.®) - BP Ultimate. Έχοντας μόλις κερδίσει τον 4ο παγκόσμιο τίτλο σε τόσες εμφανίσεις (το εργοστάσιο της CRG δεν έλαβε επίσημα μέρος το 2010), επιβεβαίωσε ότι θα είναι παρών για να συμμετάσχει στην 3η πλέον χρονιά της γιορτής του καρτ.

Ο Jonathan Thonon, αυτή τη στιγμή ένας από τους επίσημους οδηγούς της εργοστασιακής ομάδας της CRG, είναι πιθανόν ο πιο επιτυχημένος εν ενεργεία οδηγός καρτ. Ξεκίνησε την καριέρα του κερδίζοντας το βελγικό πρωτάθλημα στην κατηγορία μίνι, συνεχίζοντας με ακόμα 3 εθνικούς τίτλους στις κατηγορίες Cadet, Junior και Intercontinental A. Την ίδια χρονιά με το τελευταίο του Βελγικό πρωτάθλημα, κέρδισε επίσης και το Γαλλικό αλλά και το Πανευρωπαϊκό. Η πορεία του στα καρτ με απευθείας μετάδοση κίνησης συνεχίστηκε με δύο pole positions στην κατηγορία Formula A και την τέταρτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην κατηγορία Super KF.

To 2006, o Jonathan πήδηξε από την απευθείας μετάδοση στην κατηγορία καρτ με κιβώτιο ταχυτήτων, όπου και έχει κυριαρχήσει σε όλες τις διοργανώσεις που έχει συμμετάσχει. Το 2006 κέρδισε τον αγώνα του παγκοσμίου κυπέλλου στο Mariembourg, αλλά δέχτηκε μια ποινή που τον έριξε στη δεύτερη θέση. Ύστερα, το 2007 κέρδισε το πρωτάθλημα της διοργάνωσης WSK Europe, τερμάτισε δεύτερος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κέρδισε τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο στο Sarno. το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, και πήρε τη δεύτερη θέση στο παγκόσμιο κύπελλο στο Varennes. Το 2009 ήταν τρίτος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά για ακόμη μια φορά έφυγε νικητής με το παγκόσμιο κύπελλο, και το 2010, τη χρονιά που η CRG μαζί με άλλα κορυφαία εργοστάσια απείχαν από το παγκόσμιο κύπελλο της cik/fia, κέρδισε και τα δύο πρωταθλήματα της διοργάνωσης WSK, WSK Euro και WSK World. Το περασμένο Σαββατοκύριακο στην πίστα του Genk ο Jonathan κέρδισε τον 4ο παγκόσμιο τίτλο του στα τελευταία 5 χρόνια.

Η παρουσία του Jonathan στο 3ο Διεθνούς Σιρκουί για Καρτ (P.I.C.K.®) - BP Ultimate είναι σίγουρα μια μεγάλη κίνηση για το χώρο του καρτ στην Ελλάδα, και αναμένεται να ανεβάσει αισθητά το επίπεδο καθώς και να προσελκύσει και άλλα μεγάλα ταλέντα. Για αρκετές εβδομάδες οι διοργανωτές του PICK - BP Ultimate Patras, Λουξ , The Race Box, Δούβρης, και η CRG Hellas κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να οργανώσουν αυτή την συμμετοχή. Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ένα τόσο δυνατό όνομα από το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα παρουσιαστεί και θα συμμετάσχει σε αγώνα εντός Ελλάδας. Είναι μια ακόμα μεγάλη προσπάθεια που προστίθεται στο φανταστικό θέαμα του P.I.C.K., την μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο κέντρο της Πάτρας.

Φορέας διοργάνωσης του 3oυ PICK BP Ultimate είναι ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών (Α.Ο.Π.), υπό τη θεσμική επίβλεψη και πιστοποίηση των ΕΛ.Π.Α./ΕΘ.Ε.Α. και C.I.K/F.I.A.
www.PeriTroxon.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...