Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

WRC Ράλι Φινλανδίας: Νίκη για τον Latvala!

Τα χαμόγελα επέστρεψαν στην ομάδα της Ford μετά την νίκη του Jar Matti Latvala που κινήθηκε ταχύτητα και δίχως να τον προδώσει το Focus WRC ώστε να πανηγυρίσει μαζί με τους συμπατριώτες του. Συγκεκριμένα, η νίκη στο φινλανδικό ράλι ήταν η 4η στην καριέρα του νεαρού οδηγού της Ford και η 2η στην φετινή σεζόν αποδεικνύοντας πως ο μικρός διαθέτει τσαγανό παρά τις μέτριες προηγούμενες εμφανίσεις.

Ο άλλος οδηγός της Ford, o Hirvonen, εγκατέλειψε τον αγώνα νωρίς, από την 4η μόλις ειδική διαδρομή. Σχετικά με την ομάδα της Citroen υπήρξε απόλυτη ικανοποίηση στο γαλλικό «στρατόπεδο» αφού στην 2η θέση του βάθρου βρέθηκε ο Sebastien Ogier και στη 3η ο Sebastien Loeb. Ο Γάλλος δεν έδειξε ιδιαίτερη όρεξη στην Φινλανδία και αγωνίστηκε συντηρητικά δίχως να προσπαθήσει καν να απειλήσει τον Latvala γνωρίζοντας πως έχει ήδη στο… τσεπάκι και τον φετινό τίτλο στο πρωτάθλημα των οδηγών.
Την βαθμολογούμενη δεκάδα συμπλήρωσαν με την σειρά οι Petter Solberg, Danni Sordo, Matthew Wilson, Mads Ostberg, Juha Kankkunen, Juho Hanninen και Per Gunnar Anderson. Ξεχωρίζουμε τον πολύπειρο πρωταθλητή Kankkunen που σε ηλικία 51 ετών είχε δηλώσει πριν τον αγώνα πως θα είναι μέσα στην βαθμολογούμενη δεκάδα και μάλιστα εμπρός από τον Raikkonen. Έπεσε διάνα και στις δύο του προβλέψεις αφού ο Kimi είχε έξοδο την πρώτη μέρα χάνοντας πολύ χρόνο και ενώ βρισκόταν στην 6η θέση. Τέλος, να πούμε πως το επόμενο ράλι θα είναι ασφάλτινο και θα διεξαχθεί στην Γερμανία (20-22/8).
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ


Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα οδηγών (top-10)
1.
S. LOEB
166 
2.
S. OGIER 
118
3.
J.M. LATVALA 
105
4.
P.SOLBERG
90
5.
M.HIRVONEN
86
6.
D. SORDO 
77
7.
M. WILSON  
48
8.
F.VILLAGRA
26
9.
Η.SOLBERG
25
10.
Μ. OSTBERG
16
 Η βαθμολογία στο πρωτάθλημα κατασκευαστών
1.
 CITROEN TOTAL WORLD RALLY TEAM 
265
2.
 BP FORD ABU DHABI WORLD RALLY TEAM 
210
3.
 CITROEN JUNIOR RALLY TEAM 
145
4.
 STOBART VK M-SPORT FORD RALLY TEAM 
108
5.
 MUNCHI'S FORD WORLD RALLY TEAM
40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΑΣ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...