Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Ο Χόρχε Λορένθο κέρδισε για 3η χρονιά το grand prix του Moto Gp

Την όγδοη φετινή του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πήρε ο Χόρχε Λορένθο, στην πίστα του Εστορίλ.

Ο Ισπανός αναβάτης εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πολ ποζίσιον. Έτσι, ανέβηκε για ακόμη μια φορά στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Βαλεντίνο Ρόσι, κάνοντας το 1-2 για τη Yamaha, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Μάρκο Σιμοντσέλι. Μεγάλος άτυχος ο Μπεν Σπις ο οποίος πριν τον αγώνα είχε πτώση με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε πως έχει σπάσει τον αριστερό του αστράγαλο.

Εξαιρετικά ανταγωνιστικός δείχνει ο «γιατρός» Βαλεντίνο Ρόσι, στους τελευταίους αγώνες, καθώς έχει ανέβει πέντε φορές στο βάθρο στα τελευταία έξι γκραν πρι. Μάλιστα, ο αναβάτης της Yamaha το πρωί έκανε τον ταχύτερο χρόνο στo warm up.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1.ΛορένθοFiat Yamaha TeamLap 28
2.Ρόσι,Fiat Yamaha, +8.629
3.Ντοβιτσιόζο, Repsol Honda, +26.475
4.Σιμοντσέλι, San Carlo Honda Gresini,+26.534
5.Χέιντεν, Ducati Team+27.154
6.Ντε Πουνιέτ, LCR Honda, +28.297
7.Έντουαρντς, Monster Yamaha Tech 3,+30.109
8.Πεδρόδα, Repsol Honda, +44.947
9.Μελάντρι, San Carlo Honda Gresini,+1:13.649
10.Μπαρμπερά, Paginas Amarillas Aspar,+1:17.721
11.Μπαουτίστα, Rizla Suzuki, +1:17.908
12.Αογιάμα, Interwetten Honda, +1:33.025
13. Καπιρόσι, Suzuki, +1:39.752

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

McLaren Χάμιλτον: «Δεν είμαι το φαβορί, αλλά» VIDEO

Ο Λιούις Χάμιλτον αναγνωρίζει ότι αυτός και η McLaren δεν είναι φαβορί για το πρωτάθλημα, αλλά δηλώνει αποφασισμένος να παλέψει στους δύο τελευταίους αγώνες της σαιζόν και ό,τι ήθελε προκύψει. Ο Βρετανός βρίσκεται 21 βαθμούς πίσω από τον Φερνάντο Αλόνσο.

«Θα είναι δύσκολο, είδαμε ξανά στην Κορέα ότι πιθανότατα έχουμε μόνο το τρίτο ταχύτερο μονοθέσιο, οπότε προφανώς δεν είμαστε το φαβορί, αλλά οκ. Βάζουμε συνεχώς νέα κομμάτια στο μονοθέσιο και ξέρω ότι θα έχουμε κι άλλες αναβαθμίσεις στη Βραζιλία, αλλά αν αυτό θα είναι αρκετό, θα το δούμε», σχολίασε στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Χάμιλτον.

Και πρόσθεσε: «Αλλά θα συνεχίσω να το απολαμβάνω και να πιέζω, έχω κάνει καλούς αγώνες στη Βραζιλία, είναι ένα μέρος που μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου να λειτουργήσει, οπότε νιώθω αισιόδοξος και ελπίζω σε έναν καλό αγώνα. Σε αυτό το σημείο στόχος είναι να πάω στο Άμπου Ντάμπι με μαθηματικές ελπίδες για τον τίτλο».

Για να καταλήξει: «Όπως έχουμε δει τόσες φορές, όλα μπορούν να συμβούν στον τελευταίο αγώνα, οπότε η Βραζιλία θα είναι μια παράσταση στην πρόκληση και το Άμπου Ντάμπι θα είναι όλα για όλα. Φυσικά θα ήταν σπουδαίο να νικήσω στο Ιντερλάγος, αλλά πάω με ένα βήμα τη φορά».

Formula 1 «εκλεγεί» Πρωταθλητή η Βραζιλία!

Την ώρα περίπου που θα κλείνουν οι κάλπες στη Ελλάδα την Κυριακή των Δημοτικών εκλογών, στη Βραζιλία ίσως έχουμε εκλογή… πρωταθλητή, με τον Φερνάντο Αλόνσο να είναι ο πρώτος υποψήφιος. Ο Ισπανός είναι ο μοναδικός οδηγός που μπορεί να εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο στο Σάο Πάολο -ένα Grand Prix πριν το φινάλε της σαιζόν- και τα σενάρια γι ’αυτόν είναι σχετικά απλά, με τον Μαρκ Γουέμπερ να παίζει το ρόλο του… party crasher! Με τη διαφορά των δύο να είναι στους 11 βαθμούς, ο πιλότος της Ferrari χρειάζεται τη νίκη και ταυτόχρονα τον Αυστραλό να είναι από 5ος και κάτω, για να αρχίσουν τα πανηγύρια στο στρατόπεδο της ιταλικής ομάδας, ενώ και οποιαδήποτε παρουσία του Αλόνσο στο βάθρο ανεξαρτήτως των υπολοίπων, θα είναι ένα βήμα πιο κοντά για τον ίδιο στο πολυπόθητο στέμμα.
Με λίγα λόγια, για να πανηγυρίσει ο Ισπανός το πρωτάθλημα πρέπει να συμβεί κάτι από τα εξής: α) να κερδίσει τον αγώνα και ο Γουέμπερ να τερματίσει από 5ος και κάτω, β) να τερματίσει δεύτερος και ο Γουέμπερ να είναι από 8ος και κάτω και γ) να τερματίσει τρίτος και ο Γουέμπερ να είναι από 10ος και κάτω. Όπερ και σημαίνει για τον πιλότο της Red Bull, ότι αν ο Αλόνσο τερματίσει από 4ος και κάτω, θα είναι «ασφαλής» ότι κι αν ο ίδιος κάνει και τα πάντα θα κριθούν στο Άμπου Ντάμπι.
Φυσικά όλα αυτά μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή, όπως είδαμε με τη διπλή εγκατάλειψη της Red Bull στην Κορέα, αφού αρκεί ένα μόνο απρόοπτο για να φέρει τούμπα τα πράγματα και να αλλάξει εντελώς το σκηνικό. Και είναι σίγουρο ότι τόσο ο Λιούις Χάμιλτον, όσο και ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα είναι προετοιμασμένοι να αρπάξουν κάθε ευκαιρία που ίσως τους δοθεί, μιας και ξεκάθαρα κουβαλούν τον τίτλο του αουτσάιντερ.
Βέβαια, μέσα σε όλα αυτά υπάρχει -μεταξύ άλλων- κι ένας αστάθμητος παράγοντας, ο οποίος περιμένουμε με αγωνία να δούμε τελικά πόσο… αστάθμητος θα αποδειχθεί και τι μπορεί να μας προσφέρει. Και αυτός δεν είναι άλλος από τις επιλογές των ομάδων. Τι εννοούμε;
Στη Ferrari τα πράγματα καλώς ή κακώς ήταν και είναι ξεκάθαρα, αφού ο Φερνάντο Αλόνσο είναι το νούμερο ένα και ο Φελίπε Μάσα θέλοντας και μη, δούλεψε και θα δουλέψει για τον team mate του και προφανώς και για την ομάδα. Μια επιφύλαξη μόνο θα κρατήσουμε επ’ αυτού, αφού θα είχε πολύ ενδιαφέρον να δούμε την αντίδραση της Σκουντερία σε περίπτωση που ο Μάσα βρίσκεται σε τροχιά νίκης στην πατρίδα του, μπροστά στους χιλιάδες συμπατριώτες του…
Η κατάσταση στη Red Bull είναι εκ διαμέτρου αντίθετη. Ναι, ο ένας οδηγός της φαίνεται να έχει περισσότερες πιθανότητες στη μάχη του τίτλου, αλλά ο άλλος είναι το «αγαπημένο παιδί» και όσο υπάρχουν έστω και κάποιες μαθηματικές ελπίδες, κανείς δεν πρόκειται να τον αποκλείσει. Ή αν το προτιμάτε όπως το λένε οι ίδιοι… «έχουν και οι δύο την ίδια υποστήριξη και τις ίδιες ευκαιρίες», Οκ, έτσι είναι αν έτσι νομίζετε. Το αν θα δικαιωθούν στο τέλος για την επιλογή τους, θα το κρίνουν τα αποτελέσματα.
Στη McLaren τα… κουκιά είναι πάνω κάτω μετρημένα. Ο αγώνας της Κορέας ουσιαστικά έβαλε τέλος στις όποιες ελπίδες του Τζένσον Μπάτον να συνεχίσει την προσπάθεια υπεράσπισης του στέμματος, με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι πλέον το νούμερο ένα και να απέχει 21 βαθμούς από τον Φερνάντο Αλόνσο. Δύσκολο εγχείρημα για τον Βρετανό ναι, αλλά όχι ακατόρθωτο με λίγη τύχη, αφού δεν εξαρτάται μόνο από αυτόν η εξέλιξη των πραγμάτων.
Και αν το ενδιαφέρον έχει στραφεί στη μονομαχία του πρωταθλήματος των οδηγών, μεγάλο ντέρμπι έχουμε και στους κατασκευαστές, με τις τρεις ομάδες να βρίσκονται σε απόσταση βολής και να είναι ζωτικής σημασίας στη Βραζιλία το που θα τερματίσουν οι πιλότοι τους, μιας και το δέλεαρ του τίτλου, αλλά και των εκατομμυρίων που τον ακολουθούν είναι τεράστιο. Η Red Bull έχει 426 βαθμούς, η McLaren 399 και η Ferrari ως το απόλυτο αουτσάιντερ έχει 374.
Τα… SOS του Ιντερλάγος Σε μια πόλη που σφύζει από ζωή υπάρχει μια από τις καλύτερες πίστες του πρωταθλήματος, η οποία πάντα προσδίδει ξεχωριστό χρώμα και φτιάχνει μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα για όλους. Το Σάο Πάολο είναι έτοιμο να υποδεχθεί ομάδες και οδηγούς για το προτελευταίο Grand Prix της σαιζόν και ιδού κάποια βασικά στοιχεία για τον επερχόμενο αγώνα.
  • Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί το 38ο βραζιλιάνικο Grand Prix και 28ο στην πίστα του Ιντερλάγος (ανάμεσα στις λίμνες σημαίνει στα πορτογαλικά), αφού το 1978 και από το 1981 ως το 1989 ο αγώνας γινόταν στο circuit Ζακαρεπάγκουα του Ρίο.
  • Πολυνίκης του βραζιλιάνικου Grand Prix είναι ο Αλέν Προστ, ο οποίος μετρά έξι νίκες στη χώρα της σάμπα: 1982, 1984, 1985, 1987, 1988 και 1990. Ακολουθεί με τέσσερις νίκες ο Μίκαελ Σουμάχερ, όσες και ο Κάρλος Ρόιτεμαν.
  • Συνολικά 28 Βραζιλιάνοι οδηγοί έχουν αγωνιστεί στον αγώνα της πατρίδας τους και θα γίνουν 30 το άλλο Σαββατοκύριακο, αφού θα προστεθούν οι Λούκας Ντι Γκράσι και Μπρούνο Σένα. Παρόλα αυτά, το ποσοστό νικών τους δεν είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, αφού μόλις πέντε έχουν καταφέρει να κάνουν τον Εθνικό τους ύμνο να ακουστεί: Έμερσον Φιτιπάλντι, Κάρλος Πάτσε, Άιρτον Σένα, Νέλσον Πικέ και Φελίπε Μάσα.

  • Το 2008 διαδραματίστηκε ένα απίστευτο σκηνικό, με τον Φελίπε Μάσα να κερδίζει τον αγώνα και να προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού στις εξέδρες και τα πιτ της Ferrari, αφού όλοι νόμιζαν ότι ο Βραζιλιάνος κατακτούσε το πρωτάθλημα. Όμως, ο Λιούις Χάμιλτον στην τελευταία στροφή είχε… άλλες ιδέες και απλά χρειαζόταν να τερματίσει πέμπτος για να «κλέψει» τον τίτλο. Και το έκανε, αφού λίγα μόλις μέτρα πριν τον τερματισμό ο Τίμο Γκλοκ παραήταν… ευγενικός με αποτέλεσμα ο Βρετανός να τον περάσει και να πάρει τους βαθμούς της πέμπτης θέσης που χρειαζόταν για να είναι αυτός ο πρωταθλητής.
  • Πέρυσι ο Τζένσον Μπάτον αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο Ιντερλάγος τερματίζοντας πέμπτος (επίσης) και σε συνδυασμό με την όγδοη θέση του Ρούμπενς Μπαρικέλο και την τέταρτη του Σεμπάστιαν Φέτελ, πήρε για πρώτη φορά τον τίτλο. Νικητής σε αυτόν τον αγώνα ο Μαρκ Γουέμπερ.
  • Ιωάννα Γκορόγια SPORTNET

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Ferrari ανυπόμονος ο Μάσα

Ο επερχόμενος αγώνας του πρωταθλήματος και προτελευταίος της σαιζόν θα διεξαχθεί στη Βραζιλία και φυσικά ένα από τα κεντρικά πρόσωπα, αν όχι το κεντρικό, θα είναι ο Φελίπε Μάσα. Ο πιλότος της Ferrari με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την τρίτη θέση που πήρε πρόσφατα στην Κορέα, θέλει να δώσει χαρά στους συμπατριώτες του και ταυτόχρονα να βοηθήσει την ομάδα του και τον Φερνάντο Αλόνσο στην προσπάθειά τους για την κατάκτηση των δύο τίτλων.
Ο Βραζιλιάνος βρίσκεται στο σπίτι του στο Σάο Πάολο αυτές τις μέρες και φυσικά έχει την ευκαιρία να περάσει όσο περισσότερο χρόνο γίνεται με την οικογένειά του αφού δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψει. Μέσω του blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Σκουντερία, στάθηκε στον προηγούμενο αγώνα, την εικόνα της Ferrari και φυσικά τόνισε ότι ανυπομονεί να βρεθεί στην πίστα μπροστά στους χιλιάδες συμπατριώτες του.
Αναλυτικά: «Ήταν σπουδαία αίσθηση να βρίσκομαι ξανά στο βάθρο μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα και οι βαθμοί της τρίτης θέσης είναι σημαντικοί για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών και μια βοήθεια για τον team mate μου στο αντίστοιχο των οδηγών. Η παρουσία σε νέα πίστα σημαίνει πάντα περισσότερη δουλειά για όλους και αυτό στην Κορέα έγινε πιο περίπλοκο με τη βροχή.
Η ομάδα δούλεψε πολύ καλά, ειδικά στο χειρισμό των δύσκολων καταστάσεων την ημέρα του αγώνα. Το 1-3 ήταν ένα τέλειο αποτέλεσμα για τη Ferrari. […] Οι πιθανότητές μας πλέον και για τα δύο πρωταθλήματα είναι πολύ καλύτερες από ότι πριν τους τρεις ασιατικούς αγώνες. Ακόμα και κατά τη διάρκεια δύσκολων στιγμών μπορέσαμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο, δουλέψαμε στη σωστή κατεύθυνση και τα αποτελέσματα ήταν ότι η F10 δυνάμωνε σε κάθε αγώνα, ακόμη και αν δεν μπορούσα να πάρω βαθμούς για την ομάδα.
Κοιτάζοντας την κατάταξη, είναι ακόμη πιθανό για την ομάδα να πάρει τον τίτλο και ο Φερνάντο πέρασε στην κορυφή, οπότε είμαστε σε θέση μάχης. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να προετοιμαστούμε για τους τελευταίους δύο αγώνες και ξεκάθαρα ξέρουμε ότι πρέπει να βελτιώσουμε την απόδοσή μας στις κατατακτήριες δοκιμές. Είναι το αδύναμό μας σημείο, παρότι πρέπει να λάβουμε υπόψη πόσο δυνατή είναι η Red Bull σε έναν γύρο.
Τώρα δεν χρειάζεται να πετάξω για κάπου για λίγο γιατί ακολουθεί ο αγώνας της πατρίδας μου. Πέρυσι η Red Bull ήταν πολύ δυνατή εδώ και κέρδισε, αλλά τα προηγούμενα χρόνια η Ferrari ήταν η πιο δυνατή ομάδα, από το 2006 ως το 2008, με το μονοθέσιό μας να πάει καλά στο Ιντερλάγος. Αγαπώ να αγωνίζομαι εδώ και ανυπομονώ να βγω στην πίστα μπροστά στους συμπατριώτες μου».

Πάθος για γκάζια... και μικρά και μεγάλα

Το πρώτο του απόκτημα, όταν ήταν ακόμη παιδί, ήταν ένα αυτοκίνητο Lotus μάρκας Μatchbox που το έφερε μια θεία του από τη Γερμανία.

Η συλλογή του κ. Γιώργου Κωστούρου η οποία αποτελείται σήμερα από σχεδόν 3.000 μινιατούρες της Φόρμουλα 1, ξεκίνησε τότε και το παιδικό απωθημένο ακολούθησε και τον άνδρα.  

«Μου άρεσε από μικρό παιδί, τη δεκαετία του ΄60. Τότε φυσικά δεν υπήρχε τηλεόραση και έτσι η οπτική επαφή περιοριζόταν σε κάποια περιοδικά αλλά και φωτογραφίες που υπήρχαν σαν δώρα σε διάφορες γκοφρέτες».
Η ουσιαστική ενασχόλησή του όμως άρχισε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, όταν η σημερινή σύζυγός του τού έκανε δώρο μια μινιατούρα της Φόρμουλα 1. «Δεν ήθελα να έχω μια συλλογή με μινιατούρες κάθε είδους. Ούτως ή άλλως λατρεύω τη Φόρμουλα 1 και από τότε αποφάσισα να φτιάξω μια συλλογή-αφιέρωμα σε αυτή. Χρόνο με τον χρόνο συγκέντρωσαόλα τα κομμάτιακαι έχω αυτοκινητάκια από όλες τις περιόδους του πρωταθλήματος».  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Formula 1 οι θεωρίες συνομωσίας κι ο Γουέμπερ

Η εγκατάλειψη του Μαρκ Γουέμπερ στην Κορέα και ο τρόπος με τον οποίο αντέδρασε ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull, ώθησαν τον βετεράνο οδηγό Γκέρχαρντ Μπέργκερ να προχωρήσει σε κατηγορίες εναντίον του, ότι ηθελημένα δεν πάτησε φρένο μετά την πρώτη του επαφή με τον τοίχο, θέλοντας έτσι να βγάλει εκτός μάχης και κάποιον από τους Αλόνσο ή Χάμιλτον που ακολουθούσαν!
Η Γουέμπερ στη Γέονγκαμ πάτησε πάνω σε ένα κερμπ άτσαλα, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο του μονοθεσίου του, αυτό να σπινάρει, να χτυπήσει στα προστατευτικά τοιχώματα, να γλιστρήσει ξανά και να διασχίσει την πίστα προς την απέναντι πλευρά, την ώρα που περνούσε ο Νίκο Ρόζμπεργκ, ο οποίος δεν πρόλαβε να αποφύγει τη σύγκρουση με αποτέλεσμα να τεθεί κι αυτός εκτός αγώνα.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί ο Γουέμπερ δεν πάτησε φρένο. Ήταν τρελό να επιστρέψει στην πίστα με τον τρόπο που έγινε», ήταν το σχόλιο του Ρόζμπεργκ για το συμβάν και προφανώς πάνω στο οποίο «πάτησε» ο Μπέργκερ για να εκφράσει την άποψή του περί ηθελημένης κίνησης του Αυστραλού.
«Θα μπορούσε να έχει πατήσει φρένο και να σταματήσει το μονοθέσιό του στον τοίχο μετά την πρώτη σύγκρουση. Πήρε μαζί του τον Ρόζμπεργκ, αλλά ήταν ο λάθος πιλότος. Νομίζω ότι στο μυαλό του θα προτιμούσε τον Αλόνσο ή τον Χάμιλτον», σχολίασε ο Αυστριακός στο Servus TV.
Και διευκρίνισε: «Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο πως ο Γουέμπερ ενήργησε εσκεμμένα και δεν φρέναρε. Βγαίνει εκτός και ξέρει ότι όλα τελείωσαν. Εκείνη τη στιγμή ήταν πιεσμένος και χιλιάδες σκέψεις πέρασαν από το μυαλό του. Είναι πολύ προφανές, μπορείτε να δείτε ότι οι τροχοί του δεν μπλόκαραν. Ίσως να είχε πρόβλημα στα φρένα, αλλά δεν νομίζω».SPORTNET
Δείτε το βίντεο της εγκατάλειψης του Μαρκ Γουέμπερ:

Ferrari «δεν κερδίσαμε τίποτα ακόμα»

Ο πρόεδρος της Ferrari Λούκα Ντι Μοντιτζέμολο τόνισε ότι η ιταλική ομάδα δεν έχει κερδίσει τίποτα ακόμα, παρά τη δυνατή θέση στην οποία βρίσκεται μετά το κορεάτικο Grand Prix. Ο Φερνάντο Αλόνσο ανέβηκε επικεφαλής της βαθμολογίας με δύο αγώνες να απομένουν και όλα τα προγνωστικά να είναι υπέρ του.

Παρόλα αυτά, ο Ιταλός μιλώντας στο Μαρανέλο, όπου βρέθηκε την Τρίτη μαζί με όλα τα μέλη της Σκουντερία, προειδοποίησε την ομάδα του να διατηρήσει χαμηλούς τόνους: «Ας μείνουμε προσγειωμένοι γιατί στην πραγματικότητα δεν έχουμε κερδίσει τίποτα ακόμα. Δεν ήμασταν άχρηστοι πριν και δεν γίναμε… τζίνι τώρα. Είμαστε απλά μια ομάδα που ποτέ δεν παραδίνεται».

Και συνέχισε: «Το έχω ξαναπεί, κάθε ένας από μας πρέπει να στοχεύει στην επίτευξη των στόχων μας, να κάνει τη δουλειά του διατηρώντας χαμηλούς τόνους, με συγκέντρωση και αποφασιστικότητα και μετά να κάνουμε το λογαριασμό στο Άμπου Ντάμπι».

Από την πλευρά του ο Στέφανο Ντομενικάλι ανέφερε ότι δεν επιτρέπονται λάθη στους τελευταίους δύο αγώνες: «Τώρα έρχονται τα δύσκολα και αυτό πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα τέλεια. Να είμαστε αξιόπιστοι, να δουλέψουμε στην πίστα και να προετοιμαστούμε σωστά για τους αγώνες. Τα κάνουμε, αλλά χρειάζονται επανάληψη».

Για να καταλήξει: «Το να μείνουμε ψύχραιμοι θα κάνει τη διαφορά και δεν πρέπει να μας παρασύρουν οι έπαινοι, όπως δεν μας έριχνε η κριτική στις δύσκολες στιγμές. Πρέπει να αφήσουμε τον ενθουσιασμό στην… πόρτα».

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Εξοικονομήστε χρήματα από την προσφορά της ελίν και του CAR&DRIVER

Η ελίν στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το κορυφαίο περιοδικό αυτοκινήτου CAR & DRIVER και με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού προσφέρει στους αναγνώστες του περιοδικού, έκπτωση για την αγορά καυσίμων από τα πρατήρια της.

Πιο συγκεκριμένα, η προσφορά ξεκινάει από το τεύχος του CAR&DRIVER Νοεμβρίου, το οποίο κυκλοφορεί στις 30-10-10 μαζί με το «ΕΘΝΟΣ» και περιέχει δύο εκπτωτικά κουπόνια συνολικής αξίας €5 για την προμήθεια καυσίμων από τα πρατήρια της ελίν. Οι κάτοχοι των κουπονιών που θα επιλέξουν ένα από τα 580 πρατήρια της εταιρίας για να προμηθευτούν τα καύσιμα τους μπορούν να βγουν κερδισμένοι, επωφελούμενοι την έκπτωση των €2,5 για κάθε 25 λίτρα καυσίμου που θα αγοράσουν.

Στη δεδομένη χρονική συγκυρία, όπου η ανάγκη για οικονομικές ελαφρύνσεις καθίσταται ολοένα και εντονότερη, η ελίν απαντάει με πράξεις. Επιλέγει να προσφέρει τα άριστης ποιότητας καύσιμα της, με επωφελείς για όλους προσφορές, ανταποκρινόμενη για μία ακόμη φορά με συνέπεια στις προσδοκίες του καταναλωτή.

Βελτιώσεις στην τιμολόγηση ασφάλισης αυτοκινήτων από την INTERAMERICAN

Η INTERAMERICAN προχώρησε σε ουσιαστικές βελτιώσεις τιμολόγησης στον κλάδο ασφάλισης αυτοκινήτου με γνώμονα την ισορροπημένη σχέση κόστους – οφέλους για τον ασφαλιζόμενο και με παραμετροποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών σύμφωνα με τον τύπο αυτοκινήτου, το ιστορικό ζημιών και τη γεωγραφική περιοχή.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία βελτίωσε τις εκπτώσεις από 2% έως 6% σε σειρά επιλεγμένων περιοχών της περιφέρειας, σε όλα τα προγράμματα της classic, extra και total για τις χρήσεις ΙΧΕ, ΙΧΦ, ΙΧΦ αγροτικών και μοτοσικλετών. Η INTERAMERICAN μείωσε την επιβάρυνση λόγω ιστορικού ζημιών κατά 4% και κατάργησε εντελώς την επιβάρυνση αυτή για οχήματα που μεταβιβάστηκαν σε νέο ιδιοκτήτη. Ακόμη, μείωσε την επιβάρυνση οχημάτων που δεν έχουν ιστορικό ζημιών στο σύστημα της ΥΣΑΕ, ενώ τα μεταχειρισμένα οχήματα εισαγωγής δεν θα επιβαρύνονται με καμία ζημιά. Η εταιρεία θα παρέχει ενοικιαζόμενο όχημα σε κάθε περίπτωση ζημιάς που καλύπτεται από προαιρετικό κίνδυνο η ασφάλιση, με μίσθωση οχήματος έως και για 20 ημέρες, ενώ στην κάλυψη κλοπής η παροχή θα ισχύει έως και για 90 ημέρες. Επιπροσθέτως η εταιρεία θα παρέχει αυτοκίνητο αντικατάστασης στους μη υπαίτιους ασφαλισμένους της που κάνουν χρήση επισκευής των αυτοκινήτων τους σε συνεργαζόμενα συνεργεία.

Παράλληλα, η INTERAMERICAN δημιούργησε το νέο ασφαλιστικό πρόγραμμα «Moto Simple» για μοτοσικλέτες άνω των 100 c.c. με ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος, που περιλαμβάνει και καλύψεις οδικής βοήθειας.

Η εταιρεία έχει θέσει σε εφαρμογή και τη νέα, βελτιωμένη διαδικασία μηχανογραφικής εφαρμογής για την έκδοση της Πράσινης Κάρτας για τα ασφαλισμένα οχήματα. Η Πράσινη Κάρτα εξυπηρετεί τους αυτοκινητιστές που ταξιδεύουν εκτός συνόρων, διευκολύνοντας τους στη διευθέτηση της αποζημίωσης και ζητημάτων που ανακύπτουν σε περίπτωση εμπλοκής τους σε τροχαίο ατύχημα εκτός Ελλάδος. Η INTERAMERICAN είχε ουσιαστική συμβολή στη διαμόρφωση της νέας απλοποιημένης εφαρμογής από το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης.

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Grand Prix Κορέας ποινές σε Σούτιλ, Μπουεμί

Sutil Barcelona 1/1000s - F/7.1 - 200mm - ISO200Image via Wikipedia
O Άντριαν Σούτιλ
Όπως αποφάσισαν οι αγωνοδίκες οι Άντριαν Σούτιλ και Σεμπαστιέν Μπουεμί θα χάσουν πέντε θέσεις στην εκκίνηση του επόμενου αγώνα στη Βραζιλία, αφού θεωρήθηκαν υπαίτιοι ατυχημάτων στο κορεάτικο Grand Prix.

Ο Γερμανός της Force India είχε επαφή με τον Καμούι Κομπαγιάσι στον 47ο γύρο, η οποία ευτυχώς δεν έβγαλε εκτός μάχης τον Ιάπωνα, ενώ του επιβλήθηκε και πρόστιμο 10.000 δολαρίων, γιατί ήξερε ότι είχε πρόβλημα στα φρένα του μονοθεσίου του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Μπουεμί τιμωρήθηκε για την επαφή που είχε με τον Τίμο Γκολκ και είχε σαν αποτέλεσμα την εγκατάλειψη και των δύο

Enhanced by Zemanta

Grand Prix Κορέας Αλόνσο παντός καιρού

Fernando Alonso driving for McLaren at the 200...Image via Wikipedia«Avanti Ferrari», αναφώνησε ο Φερνάντο Αλόνσο κερδίζοντας το παρθενικό Grand Prix της Κορέας το οποίο εξελίχθηκε σε δράμα αντάξιο πολλών Όσκαρ! Αρχικά ήταν ο καιρός που έκανε άνω κάτω την κατάσταση και ακολούθησαν οι Red Bull οι οποίες είχαν το 1-2 στην εκκίνηση και κατέληξαν με ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό. Ο Ισπανός με την πέμπτη του νίκη πήρε κεφάλι στο πρωτάθλημα, αφού είχε στείλει από νωρίς το μήνυμα πως… «για να κερδίσεις, πρέπει πρώτα να τερματίσεις».

Η τρίτη θέση του Φελίπε Μάσα έφερε τη Ferrari ακόμα πιο κοντά στους κατασκευαστές, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει, μέχρι πραγματικά να μην υπάρχει άλλος αγώνας. Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο άλλος κερδισμένος της ημέρας, αφού η δεύτερη θέση που κατέκτησε σε συνδυασμό με την εγκατάλειψη των Γουέμπερ-Φέτελ, τον επανέφερε σε τροχιά τίτλου. Έτσι λοιπόν η κατάσταση στη βαθμολογία με δύο αγώνες να απομένουν ακόμη για το φινάλε, έχει διαμορφωθεί ως εξής: Αλόνσο 231 πόντοι, Γουέμπερ 220, Χάμιλτον 210, Φέτελ 206.

Για τη Red Bull ένας ακόμη αγώνας που φαινόταν ότι θα ήλεγχε δεν εξελίχθηκε καλά. Αρχικά ο Μαρκ Γουέμπερ έκανε λάθος στη βρεγμένη πίστα και… έκανε παρέα στον τοίχο, όντας στη δεύτερη θέση, ενώ 11 γύρους πριν το τέλος ο κινητήρας στο μονοθέσιο του Σεμπάστιαν Φέτελ παρέδωσε πνεύμα, με αποτέλεσμα και ο Γερμανός να αναγκαστεί να εγκαταλείψει και να χάσει την ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο πρωτάθλημα.

Ισοφάρισε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα ο Μίκαελ Σουμάχερ με την τέταρτη θέση που πήρε, ενώ ακολούθησε πέμπτος ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα. Έκτος τερμάτισε ο Βιταντόνιο Λιούτσι, έβδομος ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, όγδοος ο Καμούι Κομπαγιάσι, με την Sauber να έχει και τον Νικ Χάιντφελντ στους βαθμούς της ένατης θέσης, ενώ τον τελευταίο πόντο πήρε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ με προσπέρασμα πάνω στον Χαϊμέ Αλγκουερσουάρι στον τελευταίο γύρο!

Η βροχή, η καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα, η διακοπή του και η επανέναρξή του, αλλά και οι άπειρες φορές που χρειάστηκε να μπει το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα, έκαναν αυτό το μαραθώνιο πρωινό (έτσι ξεκίνησε τουλάχιστον!) της Κυριακής να γεμίσει με μεγάλες συγκινήσεις, την ώρα που στο Γένονγκαμ οι απονομές στους νικητές γίνονταν με το σκοτάδι να έχει σκεπάσει την περιοχή!

Η εκκίνηση, η διακοπή και η επανεκκίνηση Ο αγώνας ξεκίνησε με δέκα λεπτά καθυστέρηση και με τα μονοθέσια να βρίσκονται πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, αφού η κατάσταση ήταν πολύ δύσκολη λόγω της βροχής. Για λίμνη έκανε λόγο ο Τζένσον Μπάτον στην ενδοεπικοινωνία, με την πίστα να γλιστρά και να είναι… τίγκα στο νερό και το σπρέι που πεταγόταν δεν επέτρεπε την ορατότητα στα μονοθέσια πίσω από τον poleman Σεμπάστιαν Φέτελ.

«Είναι οι χειρότερες συνθήκες που έχω οδηγήσει ποτέ», είπε ο Φερνάντο Αλόνσο στην δική του ενδοεπικοινωνία με την ομάδα του, ενδεικτικό της κατάστασης. Μετά από τρεις γύρους είχαμε κόκκινη σημαία, με τον αγώνα να διακόπτεται, τα μονοθέσια να επιστρέφουν στο grid και να περιμένουν την επανεκκίνηση.

Μετά από συνολκή αναμονή 65 λεπτών αποφασίστηκε να επανεκκινήσει ο αγώνας φυσικά ξανά πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά τα πράγματα δεν έδειχναν να έχουν βελτιωθεί πολύ σε σχέση με πριν. Και μέσα σε όλα, όσο περνούσε η ώρα είχαμε και την… απειλή της νύχτας, αφού ο άνθρωπος μπορεί να τα βάλει (σχεδόν) με όλα, αλλά όχι και με το… σύμπαν!

Με 12 γύρους να έχουν συμπληρωθεί πίσω από το αυτοκίνητο ασφαλείας τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, ο Χάμιλτον ήθελε πολύ να γίνει ο αγώνας, εν αντιθέσει με τους Γουέμπερ και Αλόνσο και αυτό που φαινόταν ήταν πως τα μονοθέσια λειτουργούσαν σαν… σκούπες για να απομακρυνθούν τα νερά από την πίστα. Ήταν χαρακτηριστική η ατάκα του Χάμιλτον στην ενδοεπικοινωνία του με τους ανθρώπους της McLaren για την κατάσταση και τις αντιδράσεις: «Μα είναι βρεγμένος αγώνας, τι περίμεναν δηλαδή;»

Ο αγώνας και τα… δράματα Μετά από 17 γύρους το αυτοκίνητο ασφαλείας αποχώρησε από την πίστα και ο «κανονικός» αγώνας ξεκίνησε! Οι μεγάλοι κερδισμένοι του πρώτου γύρου «κανονικού» αγώνα ήταν οι Ρόζμπεργκ και Σουμάχερ, οι οποίοι πέρασαν τους Χάμιλτον και Κούμπιτσα, αλλά και ο Μάσα, ο οποίος βρέθηκε ανάμεσα στις δύο McLaren στην έκτη θέση.

Στον 19ο γύρο άρχισαν τα δράματα, με τον Μαρκ Γουέμπερ να γλιστρά πατώντας πάνω σε ένα κερμπ στη στροφή 13, να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου του, να χτυπά στον τοίχο και φυσικά να εγκαταλείπει, «παίρνοντας» μαζί του και τον Νίκο Ρόζμπεργκ, ο οποίος δεν μπόρεσε να τον αποφύγει κι έπεσε πάνω του, σε μια άτυχη στιγμή για τον Γερμανό της Mercedes.

Άμεσα είχαμε είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας, το οποίο έμεινε μέσα για πέντε γύρους, μέχρι να απομακρυνθεί η Red Bull του Γουέμπερ. Πολύ άσχημη εξέλιξη για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος, ο οποίος ίσως και να βρεθεί τρίτος στη βαθμολογία μετά το τέλος αυτού του αγώνα, αν τα πράγματα δεν αλλάξουν μπροστά!

Έχοντας φτάσει στο μέσον του αγώνα, η πρώτη δεκάδα είχε ως εξής, με τον Σουμάχερ να προσπερνά και τον Μπάτον: Φέτελ, Αλόνσο, Χάμιλτον, Μάσα, Σουμάχερ, Μπάτον, Χούλκενμπεργκ, Κούμπιτσα, Μπαρικέλο, Σούτιλ. Στον 29ο γύρο ο Τζένσον Μπάτον ήταν ο πρώτος από τους διεκδικητές του τίτλου που αποφάσισε να ρισκάρει και να βάλει ενδιάμεσα ελαστικά, αλλά η επιλογή του σημείου από τη McLaren μάλλον ήταν λανθασμένη, αφού ο Βρετανός βγήκε στην 15η θέση!

Στον 32ο γύρο ο αλητάρχης ξαναμπήκε (και αποχώρησε δύο γύρους αργότερα) λόγω ενός συμβάντος της Toro Rosso του Σεμπαστιέν Μπουεμί και άμεσα οι Χάμιλτον, Μάσα, Σουμάχερ, Κούμπιτσα και Μπαρικέλο μπήκαν στα πιτ για αλλαγή ελαστικών, ενώ οι Φέτελ και Αλόνσο το έκαναν στον επόμενο γύρο, με τα πράγματα πάλι να αλλάζουν στην κορυφή.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ παρέμεινε πρώτος, αλλά μια καθυστέρηση ενός μηχανικού στο πιτ στοπ του Φερνάντο Αλόνσο (του έπεσε το παξιμάδι!), έριξε τον Ισπανό τρίτο, με τον Λιούις Χάμιλτον να είναι πλέον στη δεύτερη θέση! Κερδισμένος πιο πίσω και ο Βιτάλι Πετρόφ, ο οποίος ανέβηκε στην έβδομη θέση της κατάταξης.

Με την επανεκκίνηση ο Λιούις Χάμιλτον έχοντας ήδη αναφέρει πρόβλημα με τα εμπρός ελαστικά του, έχασε για λίγο την πορεία του, με αποτέλεσμα ο Αλόνσο να ξαναβρεθεί δεύτερος και τον Βρετανό να χάνει έδαφος, έχοντας πίσω του τους Μάσα, Σουμάχερ και Μπαρικέλο. Με 15 γύρους να απομένουν και το φως της ημέρας να έχει αρχίσει να «ξεθωριάζει», η δεκάδα είχε ως εξής: Φέτελ, Αλόνσο, Χάμιλτον, Μάσα, Σουμάχερ, Μπαρικελο, Χούλκενμπεργκ, Κούμπιτσα, Λιούτσι, Κομπαγιάσι.

Σπάνε καρδιές… και κινητήρες! Στον 44ο γύρο το δράμα έδειξε να κορυφώνεται, με το μονοθέσιο του Φέτελ να… καπνίζει - πιθανότατα από κινητήρα- και τον Γερμανό να εγκαταλείπει τον αγώνα! Πρώτη θέση για τον Αλόνσο, δεύτερη για τον Χάμιλτον και ο Μάσα στο βάθρο τρίτος! Τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα τελικά σε κανένα από τα δύο πρωταθλήματα, με δύο Grand Prix να απομένουν για το φινάλε της σαιζόν!

Η αγωνία είχε φτάσει στο αποκορύφωμά της όσο περνούσαν οι γύροι, με τους ανθρώπους της Ferrari και της McLaren να περιμένουν το πέσιμο της καρώ σημαίας για να μπορέσουν να χαλαρώσουν ξέροντας ότι αυτοί είναι οι κερδισμένοι της ημέρας. Όπερ και εγένετο, με τον Αλόνσο να κερδίζει στον παρθενικό αγώνα της Κορέας με το σκοτάδι να πέφτει, τον Χάμιλτον να είναι δεύτερος και τον Μάσα να συμπληρώνει το βάθρο!

Στην βαθμολογούμενη δεκάδα τερμάτισαν και οι: Σουμάχερ, Κούμπιτσα, Λιούτσι, Μπαρικέλο, Κομπαγιάσι, Χάιντφελντ, Χούλκενμπεργκ.SPORTNET

Enhanced by Zemanta

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Grand Prix Κορέας - άνοιξαν οι ουρανοί

Ferrari Formula 1 car exposed in Tokyo, JapanImage via WikipediaΠερίπου δύο ώρες πριν τα μεσάνυχτα στην Κορέα, απόγευμα δικό μας, οι ουρανοί άνοιξαν στην πόλη Μόκπο και η δυνατή βροχή έκανε την εμφάνισή της, όπως έλεγαν και οι μετεωρολογικές προβλέψεις. 

Σύμφωνα με αυτές, μέχρι το πρωί (εκεί) θα διαρκέσουν αυτά τα καιρικά φαινόμενα, ενώ για την ώρα του αγώνα δεν φαίνεται να αναμένεται βροχή.

Παρόλα αυτά, το λάστιχο που με… κόπο έστρωσαν δύο μέρες τώρα τα μονοθέσια ξεπλύθηκε και αν συνεχίσει να ρίχνει πολύ νερό η πίστα σίγουρα δεν θα έχει προλάβει να στεγνώσει παντού. Αυτό αλλάζει και τα δεδομένα όπως γίνεται κατανοητό, αφού τα απρόοπτα θα είναι πολύ πιθανότερο να εμφανιστούν και η μάχη της νίκης, αλλά και του τίτλου να πάρει δραματική τροπή...
Enhanced by Zemanta

Ο Φέτελ με «Red Bull» πήρε την πολ ποζίσιον στη Ν. Κορέα

Sebastian Vettel driving for Scuderia Toro Ros...Image via Wikipedia
Ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ με «Red Bull» θα εκκινήσει από την πρώτη θέση στο γκραν πρι της Νότιας Κορέας στη Formula-1 που διεξάγεται για πρώτη φορά, ενώ ο «ομόσταβλός» του Αυστραλός Μαρκ Γουέμπερ και πρωτοπόρος του πρωταθλήματος, κατετάγη δεύτερος στα επίσημα δοκιμαστικά. Ο Ισπανός Φερνάνδο Αλόνσο με Φεράρι θα εκκινήσει τρίτος, ενώ δίπλα του θα βρίσκεται ο Βρετανός Λιούις Χάμιλτον με Μακ Λάρεν.

Ο Φέτελ πήρε την 9η πολ ποζίσιον τη φετινή χρονιά, ενώ τα μονοθέσια της «Red Bull» βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις της σειράς εκκίνησης για 7η φορά στο πρωτάθλημα. Οι δύο πιλότοι της αυστριακής ομάδας έκαναν τους ταχύτερους γύρους στον τελευταίο γύρο των δοκιμαστικών και πήραν την… μπουκιά μέσα από το στόμα του Αλόνσο, που μέχρι εκείνο το σημείο είχε κάνει τον καλύτερο χρόνο.

Από την 5η θέση θα εκκινήσει ο Νίκο Ρόσμπεργκ με Μερτσέντες και από την 6η ο Φελίπε Μάσα με Μακ Λάρεν, ενώ ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Μίχαελ Σουμάχερ κατετάγη 9ος.

Η μάχη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα κορυφώνεται καθώς απομένουν ακόμα τρία γκραν πρι και με τον Γουέμπερ να προηγείται στη βαθμολογία. Πίσω του ακολουθούν με 14 βαθμούς διαφορά οι Αλόνσο και Φέτελ, συνεπώς ο αγώνας στην ολοκαίνουργια πίστα της Νότιας Κορέας αναμένεται να είναι ιδιαίτερα συναρπαστικός.

Αναλυτικά η σειρά εκκίνησης:

1. Φέτελ, Red Bull, 1:35.585
2. Γουέμπερ, Red Bull, 1:35.659
3. Αλόνσο, Ferrari, 1:35.766
4. Χάμιλτον, McLaren, 1:36.062
5. Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:36.535
6. Μάσα, Ferrari, 1:36.571
7. Μπάτον, McLaren, 1:36.731
8. Κούμπιτσα, Renault, 1:36.824
9. Σουμάχερ, Mercedes, 1:36.950
10. Μπαρικέλο, Williams, 1:36.998
11. Χούλκενμπεργκ, Williams
12. Κομπαγιάσι, Sauber
13. Χάιντφελντ, Sauber
14. Σούτιλ, Force India
15. Πετρόφ, Renault *
16. Αλγκουερσουαρί, Toro Rosso
17. Μπουεμί, Toro Rosso
18. Λιούτσι, Force India
19. Τρούλι, Lotus
20. Γκλοκ, Virgin
21. Κοβαλάινεν, Lotus
22. Ντι Γκράσι, Virgin
23. Γιαμαμότο, HRT
24. Σένα, HRT

Enhanced by Zemanta

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Formula 1 Mουρμούρες γιατί γίνεται... της Κορέας

Απέχουμε σχεδόν 48 ώρες από την έναρξη της δράσης στο παρθενικό Grand Prix της Νότιας Κορέας με τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και όλος ο… θίασος της Formula 1 βρίσκεται εκεί. Βέβαια, οι πρώτες εντυπώσεις από την καινούρια πίστα και το βαθμό περάτωσης των εγκαταστάσεων κάθε άλλο παρά θετικές είναι, όπως προκύπτει από τις αναφορές συναδέλφων του ξένου Τύπου που βρίσκονται εκεί, αλλά και υπευθύνων των ομάδων.

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί, είναι και η… επιστράτευση των ειδικών δυνάμεων της χώρας για την ολοκλήρωση των εργασιών στην πίστα, τις εξέδρες, αλλά και όλες τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις! Αν μάλιστα επιβεβαιωθούν και οι μετεωρολογικές προβλέψεις που κάνουν λόγο για μεγάλη πιθανότητα βροχής το Σαββατοκύριακο στην περιοχή, δεν αποκλείεται να κληθεί και η… πυροσβεστική.

Ο σχολιαστής του BBC Τζέικ Χάμφρεϊ συνόψισε αυτό που είδε ως ικανοποιητικό, αλλά… «με καμία δύναμη ολοκληρωμένο», ενώ ο πιλότος της Virgin, Λούκας Ντι Γκράσι σχολίασε: «Τα πράγματα δείχνουν αρκετά έτοιμα, με τον… καλλωπισμό να θέλει αρκετή δουλειά ακόμη, αλλά την κύρια δομή να είναι έτοιμη».

Για άλλους το μακρύ ταξίδι από το τεράστιο αεροδρόμιο της Σεούλ ως την, κοντινότερη στην πίστα, πόλη Μόκπο, είχε κάποιο ενδιαφέρον με το υπερσύγχρονο τρένο υψηλής ταχύτητας KTX, το οποίο προσφέρει και δωρεάν ασύρματο δίκτυο. Για τους τυχερούς, γιατί άλλοι… στοιβάχτηκαν σε λεωφορεία. Και όπως ανέβασε στο twitter του ο φωτογράφος Ντάρεν Χιθ… «Formula 1 στη Σεούλ; Μπα, ας την κάνουμε στη μέση του πουθενά, εκατοντάδες μίλια από το πουθενά».

Ο βετεράνος ανταποκριτής της εφημερίδας Blick, Ρότζερ Μπενουά, έγραψε: «Η πίστα από μόνη της είναι ένα τεράστιο εργοτάξιο και το δωμάτιο του ξενοδοχείου που μένω είναι από αυτά που συνήθως νοικιάζονται με την ώρα… Χωρίς πλάκα. Αυτό που κυριαρχεί στις εγκαταστάσεις είναι οι εκσκαφείς, τα συντρίμμια και τα απόβλητα. Η γέφυρα πάνω από την κεντρική ευθεία είναι γεμάτη σκαλωσιές και ευερέθιστους εργάτες. Ήδη ανυπομονώ για τους τελευταίους αγώνες σε Σάο Πάολο και Άμπου Ντάμπι».

Το ίδιο… ενθουσιασμένοι με τη φιλοξενία στους χώρους διαμονής των εγκαταστάσεων έμειναν και οι άνθρωποι της Williams, που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν τρεις ώρες μακριά για να βρουν καλύτερο ξενοδοχείο να μείνουν. Για την Sauber βασικό θέμα εμφανίστηκε με το οικονομικό, αφού σύμφωνα με τον team manager, Μπιτ Ζέντερ, το κόστος του ενοικίου των κτιρίων τα οποία θα χρησιμοποιούν οι ομάδες φτάνει τα 40.000 δολάρια: «Όποιος θέλει να χρησιμοποιήσει τον πάνω όροφο πρέπει να πληρώσει επιπλέον 20.000 δολάρια, αλλά όλοι αποφάσισαν να μείνουν απλά στο ισόγειο»…

Ο απεσταλμένος του γερμανικού περιοδικό Auto Motor und Sport μετέδωσε ότι τα μηχανήματα λείανσης ακόμη δουλεύουν στην πρόσφατα στρωμένη άσφαλτο, με την μπογιά στις θέσεις του grid να μην έχει μπει ακόμη: «Μόνο την Παρασκευή θα ξέρουμε αν το οδόστρωμα θα αντέξεις τις πιέσεις των μονοθεσίων της Formula 1. Όλα στην αμμώδη πλευρά είναι υπό κατασκευή. Δίπλα στο πιτλέιν υπάρχει ένας μεγάλος σωρός από άμμο. Όποιος δεν ξέρει ότι υπάρχει Grand Prix εδώ σε λίγες μέρες δεν θα σκεφτόταν ότι αυτό θα μπορούσε να γίνει πριν το 2011», κατέληξε η αναφορά.

Ο ειδικός Μαρκ Σούρερ του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου Sky στάθηκε και στις εξέδρες μεταξύ άλλων, πριν εκφράσει την απορία του: «Πολλά πρέπει να γίνουν, σε κάποια σημεία δεν υπάρχουν καν καθίσματα, αλλά όσο για την πίστα, είμαι έκπληκτος που είναι έτοιμη. Αν μπορέσει να αντέξει τόσες ώρες δοκιμών και αγώνα, ωστόσο, είναι ένα άλλο θέμα».

Σύμφωνα με τις αναφορές του τοπικού Τύπου, περίπου 60.000 εισιτήρια έχουν μέχρι στιγμής πωληθεί για τις τρεις μέρες του Grand Prix της Κορέας. «Ειλικρινά, δεν έχουμε προετοιμαστεί καλά για το ντεμπούτο μας στη Formula 1. Αν είναι επιτυχημένη η φετινή διοργάνωση, η κατάσταση θα είναι τελείως διαφορετική του χρόνου», σχολίασε στην Bangkok Post ο επικεφαλής των διοργανωτών του αγώνα Γιον Κέουν Σανγκ…SPORTNET
Enhanced by Zemanta

Ferrari Μάσα: «να βοηθήσω την ομάδα και τον Φερνάντο»

Felipe MassaImage by paulo.alano via FlickrΣτη Νότια Κορέα βρίσκεται ο Φελίπε Μάσα, έτοιμος για το… ταξίδι στο άγνωστο παρθενικό Grand Prix της χώρας το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο Βραζιλιάνος μέσω του blog του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ferrari, έκανε λόγο για δική του ανάκαμψη, η οποία θα βοηθήσει τόσο την ομάδα του, όσο και τον team mate του Φερνάντο Αλόνσο, στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση των φετινών τίτλων.

Μπαίνοντας στο κλίμα: «Ήμουν στο σπίτι μου στη Βραζιλία για περίπου μια εβδομάδα και χρησιμοποίησα το χρόνο μου για να προετοιμαστώ όσο το δυνατόν καλύτερα για τους τρεις τελευταίους αγώνες της σαιζόν, οι οποίοι είναι πολύ σημαντικοί για μένα στην προσπάθειά μου να ανακάμψω από τα δυο τελευταία απογοητευτικά Grand Prix. Ωστόσο, πιο σημαντικό, θα προσπαθήσω να πάρω αρκετούς βαθμούς για να βοηθήσω τη Σκουντερία στη μάχη της και στα δύο πρωταθλήματα».

Η νέα πίστα: «Είδα τη νέα πίστα στον προσομοιωτή και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι πρόκειται για μια μακριά πίστα, κάτι που εξηγεί γιατί η απόσταση του αγώνα είναι δύο γύρους μεγαλύτερη από την Ιαπωνία. Έχει μια πολύ μακριά ευθεία και έναν συνδυασμό στροφών υψηλής και χαμηλής ταχύτητας. Άρα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η F10 θα είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται, με καλή ταχύτητα στις ευθείες, αλλά και αρκετή κάθετη δύναμη στις στροφές. Αυτά τα χαρακτηριστικά σημαίνουν ότι μάλλον το circuit έχει ίδια χαρακτηριστικά με τη Σαγκάη, παρότι ίσως υπάρχουν κομμάτια που είναι πιο κοντινά στο Μπαχρέιν.

Θα ταιριάζει στην F10; Αν εξαιρέσουμε τις φορές που η Red Bull είχε μεγάλο προβάδισμα από τους υπόλοιπους, η Ferrari ήταν ανταγωνιστική στις περισσότερες πίστες και δεν υπάρχει λόγος να γίνει διαφορετικά αυτή τη φορά. Είδαμε φέτος πόσο σημαντικό είναι να δουλεύουν όλα καλά από την Παρασκευή, να είμαστε αξιόπιστοι ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε το πρόγραμμά μας χωρίς δυσκολίες. Αυτό ισχύει και για την Κορέα, μόνο που οι πρώτοι γύροι θα είναι η πρώτη φορά που θα ανακαλύψουμε όσο ακριβής ήταν η δουλειά που κάναμε στον προσομοιωτή. Θα δούμε και το πραγματικό ποσοστό πρόσφυσης στην επιφάνεια της πίστας και αυτό γίνεται μόνο αν βάλεις το μονοθέσιο στην πίστα».

Το διά ταύτα: «Όσο για τους στόχους μου σε αυτόν τον αγώνα, αρχικά πρέπει να καταταχθώ καλά το Σάββατο και μετά να βρεθώ… στη μέση της μάχης του τίτλου και να παλέψω με τους πέντε οδηγούς που τον διεκδικούν, το οποίο είναι το καλύτερο που μπορώ να κάνω για να βοηθήσω τη Ferrari και τον Φερνάντο οδεύοντας προς το φινάλε του πρωταθλήματος. Η Κορέα θα είναι ο τελευταίος αγώνας στην Άπω Ανατολή και θα ήθελα να επιστρέψω στο Σάο Πάολο για τον αγώνα της πατρίδας μου με ένα καλό αποτέλεσμα στην τσέπη μου. Ξέρω ότι όλοι στην ομάδα, στην πίστα και στο εργοστάσιο είναι έτοιμοι για την πρόκληση και θέλω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Formula 1 one Μπέρνι show: περί χρήματος το ανάγνωσμα!

Bernie Ecclestone, known as the "F1 Supre...Image via Wikipedia
Λίγες ημέρες πριν κλείσει τα 80 του χρόνια, ο Μπέρνι Έκλεστοουν παραχώρησε μια εκπληκτική συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian και με το δικό του ξεχωριστό, μοναδικό και ιδιόρρυθμο τρόπο, μίλησε για το πάθος της ζωής του που είναι η Formula 1 και η εκπροσώπησή της. Φυσικά δεν παρέλειψε να πετάξει και μια από τις ατάκες της σαιζόν, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι η δημοκρατία είναι ο τρόπος να διευθύνεις τα πάντα». Είπε κι άλλα πολλά ενδιαφέροντα και προκλητικά, πάντα φυσικά με οδηγό το θεό της σύγχρονης κοινωνίας: το χρήμα.

Ο ισχυρός άνδρας της Formula 1 είναι προφανές ότι δεν ενδιαφέρεται για την ηλικία του, αλλά με το πώς θα κάνει το άθλημα πλουσιότερο, δημοφιλέστερο και θεαματικότερο. Ο αγώνας της Κορέας το προσεχές Σαββατοκύριακο είναι ένα στοίχημα για εκείνον, μιας και η παρθενική εμφάνιση της χώρας στο καλεντάρι συνοδεύεται από αρκετές μουρμούρες και αμφισβητήσεις για την ετοιμότητα των διοργανωτών.

«Είναι όλα έτοιμα τώρα. Είναι όλα σωστά. Τον περασμένο μήνα δεν πίστευα ότι θα τελειώσει και θα χρειαζόταν να ακυρώσουμε τον αγώνα σίγουρα. Αλλά η πίστα επιθεωρήθηκε και πέρασε, όλα είναι εντάξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για τα γενέθλιά του τις επόμενες μέρες; «Ελπίζω να τα καταφέρω. Αλλά είναι όλα ανοησίες. Ποια η διαφορά του να είσαι 79 τη μια μέρα και 80 την επόμενη; Είναι το ίδιο. Δεν ξέρω καν που θα βρίσκομαι, ίσως να ταξιδεύω κάπου. Τι άλλο να κάνω μέχρι να πεθάνω; Οι άνθρωποι αποσύρονται για να πεθάνουν», σχολιάσει δεικτικά. Αν περιμένει να διοικεί τη Formula 1 για δέκα χρόνια ακόμη, ως τα 90 του, ο Βρετανός είπε: «Ναι! Έτσι όπως αισθάνομαι αυτή τη στιγμή γιατί να σταματήσω; Το κάνω γιατί το απολαμβάνω. Και το χτες πέρασε. Δεν με ενδιαφέρει το συνέβη χτες».
Όπου γης και πατρίς και… όπου χρήμα και Grand Prix!

Ωστόσο, το παρολίγον… χάος αποκαλύπτει για μια ακόμη φορά τις ιδιοτελείς φιλοδοξίες του. Ο Έκλεστοουν πάντα πίστευε ότι είχε το δικαίωμα να αναμορφώσει τη Formula 1, μπαίνοντας σε χώρες χωρίς προηγούμενη παράδοση στους αγώνες, αρκεί αυτές να τον πλήρωναν αρκετά. Το 2011 η Ινδία θα προστεθεί στο καλεντάρι. Το 2012 το Τέξας θα φιλοξενήσει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε ότι η Ρωσία μπαίνει στο κόλπο το 2014.

Το φετινό πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στο Άμπου Ντάμπι και πιθανότατα εκεί θα κριθεί και ο τίτλος κι έτσι, επιφανειακά, φαίνεται ότι η Formula 1 έχει γίνει παγκόσμιο άθλημα, το οποίο φτάνει σε εκατομμύρια νέους φιλάθλους και όχι μόνο στην παραδοσιακή ευρωπαϊκή ελίτ που συρρέει σε Μονακό και Μόντσα: «Είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κι έτσι εξ ορισμού, χρειάζεται να βρίσκεται σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Στην τελική, η κοινή λογική επικράτησε και επεκταθήκαμε. Πρέπει απλά να έχεις τα κότσια να το κάνεις», τονίζει.

Η…ανοησία των Ολυμπιακών Αγώνων, το Σπα και το αμφίβολο μέλλον της Τουρκίας Σαν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του μάνατζμεντ της Formula 1 και σαν κάτοχος των εμπορικών δικαιωμάτων του αθλήματος, ο πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας διοικεί σαν να πρόκειται για προσωπικό του φέουδο. Για 32 χρόνια ελέγχει τη Formula 1, έχοντας κατηγορηθεί ότι έχει ξεγυμνώσει τους αγώνες από την ουσία τους. Και δεν θα διαστάσει να βγάλει από το καλεντάρι ιστορικά Grand Prix με μεγάλη παράδοση, όπως αυτό του Βελγίου, ή ακόμη και της πατρίδας του.

«Φυσικά. Αν δεν υποστηριζόταν από την κυβέρνηση πιθανότατα θα είχε ήδη βγει εκτός γιατί απλά δεν μπορεί να πληρώσει. Είναι το ίδιο με το βρετανικό Grand Prix. Το χειρότερο πράγμα εκεί είναι ότι η κυβέρνηση ξόδεψε μια περιουσία για τους Ολυμπιακού Αγώνες, οι οποίοι θα έρθουν και θα περάσουν και θα ξεχαστούν σε λίγες εβδομάδες, όταν θα μπορούσε να έχει υποστηρίξει το Σίλβερστοουν και να διασφαλίσει ότι ο αγώνας θα γίνεται εκεί για πάντα. Το μόνο καλό με τους Ολυμπιακού είναι η τελετή έναρξης και η τελετή λήξης. Κάνουν φανταστική δουλειά showbiz. Αλλιώς είναι εντελώς ανοησία».

Η εμπλοκή του Έκλεστοουν στη Formula 1 μετρά 53 χρόνια! Σαν πρώην ιδιοκτήτης ομάδας που κέρδισε τρεις φορές τον τίτλο με την Brabham, σίγουρα διατηρεί κάποιο πάθος για τον καθαρό αγώνα και όχι τα χρήματα, ειδικά όσον αφορά το Σπα: «Είναι καλό μόνο γι’ αυτούς που αγωνίζονται. Η πίστα αυτή διαχωρίζει τους άντρες από τα παιδιά και αν οδηγούσα ξανά θα ένιωθα πολύ χαρούμενος αν κέρδιζα εκεί. Είναι μια από τις κλασσικές διαδρομές. Την κρατήσαμε. Αλλά είχαμε 16 αγώνες στο καλεντάρι. Φέτος έχουμε 19 και του χρόνου θα έχουμε 20. Δεν υπάρχει μαγικός αριθμός, είναι ότι είναι βιώσιμο εμπορικά».

Η προσθήκη του Τέξας και της Ρωσία θα αυξήσει τον αριθμό των πιθανών Grand Prix στα 22, με στόχο, όπως είπε, να περιοριστεί αυτός στα 20: «Νομίζω ότι θα βρούμε έναν τρόπο να τους κρατήσουμε κάπως στους 20. Ίσως κάποιος αποφασίσει ότι χρειάζεται ένα διάλειμμα γιατί δεν του βγαίνει εμπορικά το θέμα. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Τουρκία. Έφτιαξαν ένα απίστευτο circuit, ίσως το καλύτερο, αλλά δεν υπάρχει πολύς ενθουσιασμός από το κοινό και δεν ξέρω γιατί».

Αποφασίζομεν και διατάσσομεν Ο Μπέρνι Έκλεστοουν ποτέ δεν ανησύχησε για τη γνώμη του κόσμου και φυσικά δεν έχασε διόλου τον ύπνο του από τα όσα άκουσε όταν πέρυσι χαρακτήρισε τον Χίτλερ σαν έναν πολιτικό που… «μπορούσε να κάνει τα πράγματα που έπρεπε». Σχολίασε: «Φυσικά και δεν έχασα τον ύπνο μου. Ήξερα τι εννοούσα».

Η αναφορά του στον Χίτλερ, όπως εξήγησε, ήταν μια έκφραση της άποψής του για τις δικτατορίες: «Βρίσκω πάντα το μπελά μου όταν λέω τέτοια πράγματα, αλλά δεν νομίζω ότι η δημοκρατία είναι ο τρόπος να διοικείς τα πάντα. Είτε πρόκειται για εταιρεία, ή οτιδήποτε για το οποίο χρειάζεται κάποιος να ανοίγει και να κλείνει τα φώτα. Εμείς είχαμε τη Μάργκαρτε Θάτσερ και όταν ήταν επικεφαλής άνοιγε κι έκλεινε τα φώτα. Έφερε τη χώρα εκεί που ήταν πριν μπερδευτεί ξανά».

Και δεν παρέλειψε να φέρει ως παράδειγμα για τα λεγόμενά του, τον πρώην πρόεδρο της Fia, Μαξ Μόσλεϊ, παρά το σαδομαζοχιστικό τρόπο ζωής του και το παρελθόν του πατέρα του ως ιδρυτικό μέλος του βρετανικού φασισμού και υποστηρικτή του Χίτλερ: «Θα ήταν ένας πολύ καλός πρωθυπουργός. Ο Μαξ θα ήταν ιδανικός. Θα ήξερε πώς να χειριστεί τα πράγματα. Ο Μαξ είχε πολλούς να τον κυνηγούν, ίσως επειδή νόμιζαν ότι ήταν πολύ έξυπνος».

Παράδειγμα νούμερο δύο: «Ο Σαντάμ δεν έκανε το Ιράκ μια πιο σταθερή χώρα; Φυσικά. Αποδείχθηκε έτσι δεν είναι;» Ο Έκλεστοουν απάντησε με ένα μειδίαμα στο αν η επέκταση της… δικτατορίας του στο άθλημα τον βοήθησε να βγάλει αρκετούς από τους εχθρούς του εκτός μάχης και σχολίασε με έμφαση: «Δεν είχα τόσα πολλά προβλήματα που δεν μπόρεσα να τα τακτοποιήσω».

Το ποδόσφαιρο ως ικανοποίηση του εγωισμού των ανθρώπων Οι δραστηριότητες του Έκλεστοουν επεκτάθηκαν και στο ποδόσφαιρο, όταν ενεπλάκη στην εταιρεία που έφτιαξαν οι Φλάβιο Μπριατόρε και Λακσίμι Μιτάλ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Τώρα έχει φτάσει να είναι ιδιοκτήτης της QPR: «Είναι κάτι στο οποίο μπλέχτηκα όχι από επιλογή. Πιθανόν να εμπλακώ περισσότερο σύντομα. Είναι ένα θέμα που πρέπει να προχωρήσει».

Πόσο ενθουσιασμένος είναι γι’ αυτό; «Καθόλου! Φυσικά μπορώ να φύγω, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν εκεί. Είναι κυρίως εμπορικά και για μένα να δω αν μπορώ να το κάνουμε αυτό να δουλέψει καλύτερα. Μόλις με κάνεις να εμπλακώ αυτό ήταν. Είμαι εκεί».

Η αγγλική ομάδα αυτή τη στιγμή οδηγεί την κούρσα στην Championship: «Ναι είναι καλό. Σούπερ, σούπερ, σούπερ. Μπορούμε να πάμε μόνο… κάτω από εκεί», αναφώνησε με ιδιαίτερα ειρωνικό ύφος και πρόσθεσε: «Οι μισοί άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο το κάνουν μόνο για να ικανοποιήσουν τον εγωισμό τους. Υποθέτω ότι όλοι παρασυρόμαστε από αυτό».
Αντί επιλόγου «Δεν παίρνω προσωπική ικανοποίηση γιατί δεν κερδίζουμε αγώνες, ή τίτλους σε αυτή τη δουλειά. Είμαι σαν τους περισσότερους επιχειρηματίες. Κοιτάς πίσω στο τέλος της χρονιάς και βλέπεις τι κατάφερες δουλεύοντας και πόσα χρήματα έβγαλε η εταιρεία. Αυτό είναι».
Enhanced by Zemanta

Η Οδική Βοήθεια INTERAMERICAN υποστήριξε το ράλι «από το Πεκίνο στο Παρίσι»

Με τη χορηγική υποστήριξη της οδικής βοήθειας της  INTERAMERICAN στο μέρος της ελλαδικής διαδρομής του, πέρασε από τη χώρα μας στις 11 και 12 Οκτωβρίου το ράλι «4th Peking to Paris 2010», στο οποίο συμμετείχαν 107 κλασικά αυτοκίνητα κατασκευασμένα από το 1907 έως και το 1968. Το ράλι-αντίκα, που ξεκίνησε στις 10 Σεπτεμβρίου από το Πεκίνο και θα τερματίσει μετά από 37 ημέρες και 14,5 χιλιάδες χιλιόμετρα στο Παρίσι, εισήλθε στην Ελλάδα από τους Κήπους Έβρου και με σταθμούς στη Θεσσαλονίκη και στα Μετέωρα, κατέληξε στην Ηγουμενίτσα για να περάσει ακτοπλοϊκώς στην Ιταλία.  
Καθ’ όλη  τη διάρκεια αυτής της διαδρομής  όχημα πλατφόρμας της οδικής βοήθειας INTERAMERICAN ακολουθούσε τα αυτοκίνητα που συμμετείχαν και χρειάστηκε να προσφέρει υποστήριξη επιτόπου επισκευής σε 7 περιπτώσεις και να πραγματοποιήσει 3 μεταφορές αυτοκινήτων σε τμήμα της διαδρομής. Στην εντός Ελλάδος διαδρομή συμμετείχαν 22 αυτοκίνητα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ενώ σύμφωνα με δήλωση του αλυτάρχη του αγώνα Kim Bannister η διαδρομή αυτή οργανώθηκε μέσα από περιοχές εξαιρετικού φυσικού κάλλους και υποστηρίχθηκε άψογα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στους αγωνιζόμενους.  
Οι συμμετέχοντας  στην Ελλάδα τερμάτισαν στα Ιωάννινα, όπου οι διοργανωτές (Edurance Rally Association) τίμησαν και την INTERAMERICAN για τις παρασχεθείσες υπηρεσίες. 

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Αφεντικό ο Στόνερ στο γκραν πρι της Αυστραλίας

Ο Κέισι Στόνερ έδειξε για μία ακόμα χρονιά ότι είναι το απόλυτο αφεντικό στην πατρίδα του Αυστραλία, φτάνοντας με άνεση στην κατάκτηση της 4ης διαδοχικής νίκης του στην πίστα του Φίλιπ Αϊλαντ.
Ο Αυστραλός αναβάτης της Ducati οδήγησε την κούρσα από την pole position μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας, τερματίζοντας 8,5" μπροστά από τον φετινό πρωταθλητή, Χόρχε Λορένθο.
Η 3η θέση πήγε στον άλλο αναβάτη της Yamaha, Βαλεντίνο Ρόσι, ύστερα από συναρπαστική μονομαχία με τον μελλοντικό team mate του στην Ducati, Νίκι Χέιντεν, ενώ την πρώτη 5άδα συμπλήρωσε ο Μπεν Σπιζ (Tech 3 Yamaha).

Η εξέλιξη του GP Αυστραλίας

Από τη στιγμή που ο Στόνερ είχε καταφέρει να βρει ένα ικανοποιητικό set-up στην Ducati του στις δοκιμές, οι υπόλοιποι γνώριζαν θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να χτυπήσουν τον Αυστραλό μέσα στο σπίτι του.
Η μοναδική ελπίδα του Λορένθο ήταν να στρίψει μπροστά από τον 25χρονο αντίπαλό του αμέσως μετά την εκκίνηση, ώστε να μην τον αφήσει να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό.
Όμως ο Στόνερ διατήρησε την πρωτοπορία στην αρχή και το αποτέλεσμα ήταν να μετατρέψει τον αγώνα σε περίπατο, χάρη στο σταθερά ανώτερο γυρολόγιό του. Ο τερματισμός τον βρήκε αγκαλιά με την 4η σερί νίκη του στην Αυστραλία και 3η για τη φετινή σεζόν, ως ένα ιδανικό δώρο για τα γενέθλιά του που γιόρτασε μια μέρα πριν.
Αν και ήταν ανήμπορος να ακολουθήσει τον ρυθμό του Στόνερ, ο Λορένθο έκανε έναν εξίσου μοναχικό αγώνα στην 2η θέση, τερματίζοντας κι εκείνος αρκετά δευτερόλεπτα μπροστά από τον κοντινότερό του αντίπαλο.
Η σημαντικότερη μάχη έγινε για την 3η θέση. Το τρενάκι των Μάρκο Σιμοντσέλι, Σπιζ, Χέιντεν και Ρόσι που υπήρχε στους πρώτους γύρους, δεν άργησε να σπάσει στα δύο, καθώς το Kentucky Kid και ο Γιατρός πέρασαν μπροστά.
Ο Ρόσι είχε το προβάδισμα στη μεταξύ τους μονομαχία για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πριν έρθει ο Χέιντεν να κάνει την κίνησή του 3 γύρους πριν από το τέλος. Αλλά ο Ιταλός πολυ-πρωταθλητής απάντησε με προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στο βάθρο.
Μια θέση στο πόντιουμ θα μπορούσε να είχε διεκδικήσει και ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο, αν δεν αντιμετώπιζε ένα μηχανικό πρόβλημα στην Honda του λίγους γύρους μετά την εκκίνηση, που τον ανάγκασε να εγκαταλείψει.
Όσον αφορά το πρωτάθλημα αναβατών και τη μάχη της 2η θέσης, ο Ντάνι Πεντρόσα εξακολουθεί να προηγείται παρά την απουσία του για 3ο σερί αγώνα. Ομως ο Ισπανός βλέπει τους Στόνερ και Ρόσι να έρχονται απειλητικά πίσω του, έχοντας μειώσει τη διαφορά στους 23 και 31 βαθμούς αντίστοιχα από εκείνον.
Ο 17ος αγώνας της σεζόν θα γίνει στο Εστορίλ της Πορτογαλίας σε δύο εβδομάδες (29-31/10).

Αναλυτικά η κατάταξη: 

1. Στόνερ, Ducati, 41:09.128
2. Λορένθο, Fiat Yamaha, +8.598
3. Ρόσι, Fiat Yamaha, +17.997
4. Χέιντεν, Ducati, +18.035
5. Σπις, Monster Yamaha, +22.211
6. Σιμοντσέλι, San Carlo Honda, +25.017
7. Έντουαρντς, Monster Yamaha, +35.168
8. Εσπαργκαρό, Pramac Racing, +46.194
9. Μελάντρι, San Carlo Honda, +46.294
10. Ντε Πουνιέτ, LCR Honda, 59.635
11. Κάλιο, Pramac Racing, +59.664
12. Μπαουτίστα, Rizla Suzuki, +59.732
13. Αογιάμα, Interwetten Honda, +1:05.029
14. Μπαρμπερά, Paginas Amarillas, +1:05.053

Η βαθμολογία των οδηγών

1. Χόρχε Λορένθο (Fiat Yamaha Team) 333
2. Ντάνι Πεντρόσα (Repsol Honda Team) 228
3. Κέισι Στόνερ (Ducati Marlboro Team) 205
4. Βαλεντίνο Ρόσι (Fiat Yamaha Team) 197
5. Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Repsol Honda Team) 179
6. Μπεν Σπιζ (Monster Yamaha Tech 3) 163
7. Νίκι Χέιντεν (Ducati Marlboro Team) 152
8. Μάρκο Σιμοντσέλι (San Carlo Honda Gresini) 102
9. Ράντι ντε Πουνιέ (LCR Honda) 100
10. Μάρκο Μελάντρι (San Carlo Honda Gresini) 93
11. Κόλιν Εντουαρντς (Monster Yamaha Tech 3) 90
12. Εκτορ Μπαρμπερά (Aspar Racing) 76
13. Αλβαρο Μπαουτίστα (Rizla Suzuki MotoGP) 73
14. Αλέις Εσπαργκαρό (Pramac Racing) 60
15. Χιρόσι Αογιάμα (Interwetten Honda Team) 47
16. Μίκα Κάλιο (Pramac Racing) 43
17. Λόρις Καπιρόσι (Rizla Suzuki MotoGP) 41
18. Αλεξ Ντε Αντζελις (Interwetten Honda Team) 11
19. Ρότζερ Λι Χέιντεν (LCR Honda) 5
20. Κοουσούκε Ακιγιόσι (Interwetten Honda Team) 4
21. Βατάρου Γιοσικάβα (Fiat Yamaha Team) 1

Η βαθμολογία των κατασκευαστών

1 Yamaha 354
2 Honda 315
3 Ducati 255
4 Suzuki 96
tovima.gr
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

«Nτα» από Πούτιν για Formula 1 το 2014!

Cars wind through the infield section of the I...Image via WikipediaΗ 14η Οκτωβρίου 2010 είναι ιστορική μέρα πλέον για τη Ρωσία, αφού υπεγράφη το άνοιγμα, για πρώτη φορά, της Formula 1 στην πρώην ΕΣΣΔ με Grand Prix από το 2014 και μετά! Ο Μπέρνι Έκλεστοουν συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν, στην πόλη Σότσι, η οποία θα φιλοξενήσει την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έδωσαν τα χέρια και ακολούθως παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση της συμφωνίας.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, το κόστος κατασκευής όλων των εγκαταστάσεων θα φτάσει τα 200εκ. δολάρια, ενώ το κόστος συμμετοχής στο καλεντάρι θα αγγίζει τα 40εκ. δολάρια. Πάντως, δεν φαίνεται να υπάρχει κανέναν προβλημα ρευστού για τη διοργάνωση, αφού πολλές είναι οι εταιρείες που κίνησαν ήδη τις διαδικασίες χορηγίας του αγώνα, αλλά και αγοράς του εμπορικού ονόματος!

Η είσοδος της Ρωσίας στο χάρτη της Formula 1 σημαίνει ότι μέχρι το 2014 τέσσερις νέοι αγώνες αναμένεται να έχουν προστεθεί. Το ινδικό Grand Prix θα μπει το 2011 ανεβάζοντας τον αριθμό των… στάσεων στις 20, ενώ το 2012 αναμένουμε το Όστιν και το 2014 όπως είπαμε τη Ρωσία.

Και αν προχωρήσει και το θέμα της Ρώμης τα επόμενα χρόνια, τότε θα φτάσουμε τους 23 αγώνες το 2014, αν στο μεταξύ δεν έχει αποχωρήσει κάποια από τις πόλεις που ήδη φιλοξενούν ομάδες και οδηγούς!
Enhanced by Zemanta

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

Grand Prix Ιαπωνίας ποινή στον Πετρόφ

Ο Βτάλι Πετρόφ θα χάσει πέντε θέσεις στο grid του επόμενου αγώνα στην Κορέα, αφού οι αγωνοδίκες τον τιμώρησαν για το ατύχημα που συνέβη στην εκκίνηση στην πίστα της Σουζούκα.

Ο οδηγός της Renault είχε επαφή με τον Νίκο Χούλκενμπεργκ, με αποτέλεσμα το μονοθέσιό του να χτυπήσει στον τοίχο, ενώ και ο πιλότος της Williams δεν συνέχισε τον αγώνα. Ο Ρώσος θεωρήθηκε υπεύθυνος κι έτσι του επιβλήθηκε ποινή για το επόμενο Grand Prix.

Οι αγωνοδίκες εξέτασαν και το συμβάν με τον Φελίπε Μάσα και τον Βιταντόνιο Λιούτσι στην εκκίνηση, αλλά αποφάσισαν ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει κάποια τιμωρία.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Moto GP: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λορένθο

Ο Χόρχε Λορένθο είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στο Moto GP. Ο Ισπανός αναβάτης της Fiat Yamaha τερμάτισε τρίτος στο Γραν Πρι το Σέπανγκ και έτσι εξασφάλισε και βαθμολογικά τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς.
Πρώτος στον αγώνα αναδείχθηκε ο ομόσταβλός του Βαλεντίνο Ρόσι, αλλά ο Ιταλός βρισκόταν ήδη πολύ πίσω στη συνολική κατάταξη για να τον απειλήσει. Δεύτερος τερμάτισε ο Αντρέα Ντοβιτσιόζο με Repsol Honda.
Ο Λερένθο έγινε έτσι ο πρώτος Ισπανός αναβάτης που κατακτάει τον παγκόσμιο τίτλο στη μεγάλη κατηγορία μετά από εκείνον του Άλεξ Κριβιγιέ το 1999 στα 500cc. Βέβαια, ήταν και τυχερός για το γεγονός πως ο μεγάλος φετινός του ανταγωνιστής, Ντάνι Πεντρόσα, έσπασε την αριστερή του κλείδα πριν δέκα μέρες και έτσι ουσιαστικά είχε στο τσεπάκι του το πρωτάθλημα.
Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή (17/10) στο Φίλιπ Άιλαντ.
Η τελική κατάταξη
1.Βαλεντίνο Ρόσι Fiat Yamaha 41:03.448
2.Αντρέα Ντοβιτσιόζο Repsol Honda +0.224δευτ.
3.Χόρχε Λορένθο Fiat Yamaha +6.035
4.Μπεν Σπις Monster Tech 3 Yamaha +13.676
5.Άλβαρο Μπαουτίστα Rizla Suzuki +15.402
6.Νίκι Χέιντεν Ducati Marlboro +18.826
7.Χιρόσι Αογιάμα Interwetten Honda +20.218
8.Μάρκο Σιμοντσέλι San Carlo Honda Gresini +23.574
9.Μάρκο Μελάντρι San Carlo Honda Gresini +23.964
10.Ράντι ντε Πουνιέ LCR Honda +31.850
11.Έκτορ Μπαρμπερά Paginas Amarillas Aspar Ducati +38.579
12.Μίκα Κάλιο Pramac Ducati +38.849
Εγκατέλειψαν
Κόλιν Έντουαρντς Monster Tech 3 Yamaha
Αλεΐχ Εσπαργκαρό Pramac Ducati
Λόρις Καπιρόσι Rizla Suzuki
Κέισι Στόνερ Ducati Marlboro
Βαθμολογία αναβατών
1.Λορένθο 313β.
2.Πεδρόσα 228
3.Ρόσι 181
4.Στόνερ 180
5.Ντοβιτσιόζο 179
6.Σπις 152
7.Χέιντεν 139
8.Ντε Πουνιέ 94

GRAND PRIX ΙΑΠΩΝΙΑΣ – Big in Japan ο Φέτελ, στο +14 ο Γουέμπερ

Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην Ιαπωνία κατέκτησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος όπως και πέρυσι, εκκίνησε από την pole κι διατηρήθηκε άνετα στην πρώτη θέση. Ο Γερμανός έκανε τρεις τις φετινές του νίκες, ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και επέστεψε για τα καλά στη διεκδίκηση του τίτλου. Επικεφαλής και με 14 βαθμούς διαφορά είναι ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος τερμάτισε δεύτερος, συμπληρώνοντας την απόλυτη κυριαρχία της Red Bull στη Σουζούκα.

Ο Αυστραλός πιλότος δεν πίεσε τον team mate του και δεν πιέστηκε από τον Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος έκανε έναν επίσης μοναχικό αγώνα τερματίζοντας τρίτος και πλέον η κατάσταση στη βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής, με τρεις αγώνες να απομένουν: Γουέμπερ 220, Αλόνσο και Φέτελ 206, Χάμιλτον 192, Μπάτον 189.

Οι δύο McLaren ακολούθησαν, με τον Μπάτον τέταρτο και τον Χάμιλτον πέμπτο, αλλά χωρίς να μπορούν να ακολουθήσουν το ρυθμό των υπολοίπων σε διάρκεια και να βλέπουν τις ελπίδες τους για πρωτάθλημα να μειώνονται. Μάλιστα, ο Χάμιλτον αντιμετώπισε και πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων που είχε αλλάξει από χθες και αυτό δεν είναι καλό μαντάτο για τον ίδιο ενόψει Κορέας, αφού αν χρειαστεί νέα αλλαγή, θα χάσει πέντε θέσεις στην εκκίνηση.

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Μίκαελ Σουμάχερ ο οποίος επιβραβεύθηκε για την καλή του παρουσία, με τη Mercedes, ωστόσο, να βλέπει τον Νίκο Ρόζμπεργκ να εγκαταλείπει τρεις γύρους πριν το τέλος κι ενώ βρισκόταν μπροστά από τον team mate του. Στην έβδομη θέση τερμάτισε ο άνθρωπος του αγώνα, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση από τους συμπατριώτες του!

Ο Καμούι Κομπαγιάσι πρόσφερε συγκινήσεις σε ένα κατά τα άλλα βαρετό Grand Prix, αφού οι προσπάθειές του να μπει στη δεκάδα προσέφεραν πολλά και θεαματικά προσπεράσματα, με τη Sauber να μην πτοείται ούτε καν από την επαφή της με άλλα μονοθέσια και να είναι ταχύτατη και σταθερότατη.

Απόλυτη επιβράβευση, άλλωστε, για την ελβετική ομάδα ήταν και η όγδοη θέση του Νικ Χάιντφελντ, ο οποίος κάνοντας έναν ήρεμο αγώνα πήρε τους πρώτους του βαθμούς και έδειξε ενόψει φινάλε ότι θα βοηθήσει πολύ την προσπάθεια της Sauber στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ένατος ήταν ο Ρούμπενς Μπαρικέλο, ο οποίος δεν πρέπει να είναι και ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την επίδοσή του, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο Σεμπαστιέν Μπουεμί με την Toro Rosso.

Η εικόνα στην Ιαπωνία:



Η εκκίνηση
Οι Μπάτον, Μάσα και Κομπαγιάσι είχαν τη σκληρή γόμα ελαστικών στα μονοθέσιά τους, σε μια διαφορετική προσέγγιση από το υπόλοιπο grid. Η εκκίνηση πάντως προσέφερε αρκετή αγωνία, μιας και έχοντας διανύσει μόλις μερικά μέτρα στην πίστα, το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε την εμφάνισή του!

Μπροστά ο Φέτελ έφυγε χωρίς πρόβλημα και διατήρησε τη θέση του, ενώ ο Κούμπιτσα με πολύ καλή εκκίνηση κατάφερε να περάσει τον Γουέμπερ. Ο Αλόνσο παρέμεινε τέταρτος και ακολούθησε ο Μπάτον αλλά και ο Χάμιλτον, ο οποίος είχε περάσει τον Μπαρικέλο, με τον Βραζιλιάνο να χάνει τη θέση του.

Χούλκενμπερκ και Πετρόφ συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο, ενώ εκτός διαλύοντας το εμπρός μέρος της Ferrari του βρέθηκε ο Μάσα, ο οποίος… έκοψε δρόμο στην πρώτη στροφή, έχασε τον έλεγχο πατώντας στο κερμπ και το γρασίδι και έπεσε πάνω στον Λιούτσι, βγάζοντάς τον κι αυτόν εκτός αγώνα!

Οι εγκαταλείψεις συνεχίστηκαν, με τη Renault του Ρόμπερτ Κούμπιτσα να μένει χωρίς… πίσω δεξί τροχό και τον Πολωνό να τερματίζει τον αγώνα του, χάνοντας την ευκαιρία να παλέψει για μια θέση στο βάθρο, αφήνοντας τους πέντε διεκδικητές του τίτλου να βρίσκονται στις πέντε πρώτες θέσεις!

Ο αγώνας
Μετά από έξι γύρους ο αλητάρχης βγήκε και ο αγώνας ξανάρχισε, χωρίς όμως να έχουμε αλλαγή στις πρώτες θέσεις. Μετά από επτά γύρους η δεκάδα είχε διαμορφωθεί ως εξής: Φέτελ, Γουέμπερ, Αλόνσο, Μπάτον, Χάμιλτον,Σουμάχερ, Μπαρικέλο, Χάιντφελντ, Σούτιλ, Αλγκουερσουάρι.

Οι δύο Red Bull είχαν μια διαφορά από τον Αλόνσο, με τον Φέτελ να την ανοίγει όποτε ήθελε, αλλά να μην μπορεί να απομακρυνθεί όσο θα ήθελε από τον Γουέμπερ. Πάντως η τριάδα είχε απομακρυνθεί από τις δύο McLaren, οι οποίες βρίσκονταν στο δικό τους αγώνα.

Μοναχικός καβαλάρης ο Σουμάχερ στην έκτη θέση, αλλά και ο Μπαρικέλο στην έβδομη, ενώ όγδοος είχε ανέβει ο Κομπαγιάσι σε εκείνο το σημείο, με τον Ιάπωνα να ξεσηκώνει τους συμπατριώτες στις εξέδρες κάνοντας συνεχόμενα προσπεράσματα. Σούτιλ Χάιντφελντ (19ος γύρος) και Μπαρικέλο (21ος γύρος) άνοιξαν το χορό των πιτ για την αλλαγή ελαστικών.

Στον 23ο γύρο ο Χάμιλτον έκανε επίσης το δικό του πέρασμα από τα πιτ και ακολούθησε ο Σουμάχερ, αλλά και ο Φέτελ με τον Αλόνσο δύο γύρους αργότερα. Μπήκε και ο Γουέμπερ για τη δική του αλλαγή, η οποία δεν ήταν τόσο γρήγορη όσο θα ήθελε, αλλά τον διατήρησε πίσω από τον team mate του, με τη διαφορά τους, ωστόσο, να αυξάνεται.

Κομπαγιάσι και Μπάτον ήταν οι μόνοι από τους πρωτοπόρους που δεν είχαν αλλάξει λάστιχα και ξαναβγαίνοντας, η κατάσταση στον 40ο γύρο είχε ως εξής: Φέτελ, Γουέμπερ, Αλόνσο, Χάμιλτον, Μπάτον, Ρόζμπεργκ, Σουμάχερ, Χάιντφελντ, Μπαρικέλο και Σούτιλ.

Το φινάλε
Ο Χάμιλτον αντιμετώπισε πρόβλημα με το νέο κιβώτιο, με αποτέλεσμα ο Μπάτον να τον φτάσει και τον περάσει, ενώ πιο πίσω ο Κομπαγιάσι ξανάρχιζε την προσπάθειά του να βρεθεί στους βαθμούς. Στον 50 γύρο το πίσω αριστερό ελαστικό του Ρόζμπεργκ έφυγε από τη Mercedes του, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός πίστας και να εγκαταλείψει.

Η καρώ σημαία έπεσε χωρίς αλλαγές στην κατάταξη: Φέτελ, Γουέμπερ, Αλόνσο, Μπάτον, Χάμιλτον, Σουμάχερ, Κομπαγιάσι, Χάιντφελντ, Μπαρικέλο, Μπουεμί. SPORTNET

Red Bull Φέτελ: «καλός οιωνός»


Ο Σεμπάστιαν Φέτελ χαρακτήρισε «απίστευτη ημέρα» τη σημερινή, αφού όχι μόνο κατέκτησε την pole νωρίς το πρωί, αλλά μπόρεσε λίγο αργότερα να φτάσει και στη νίκη στη Σουζούκα! Ο Γερμανός βρίσκεται πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, όπου ισοβαθμεί μαζί με τον Φερνάντο Αλόνσο, 14 πόντους πίσω από τον team mate του Μαρκ Γουέμπερ που είναι επικεφαλής.
«Απίστευτη ημέρα. Το πρωί pole και μετά απλά συνεχίστηκε η φανταστική ημέρα. Ήταν όλο θέμα ομάδας, δούλεψαν πολύ σκληρά. Οι περισσότεροι δεν κοιμήθηκαν από την Πέμπτη ως το Σάββατο, οπότε ήταν καλό που δεν έγιναν οι κατατακτήριες δοκιμές! Το άξιζαν σήμερα. Αυτή η πίστα είναι λες και έχει σχεδιαστεί για μας, με στροφές που χρειάζονται υψηλή ταχύτητα και όσο το μονοθέσιο γινόταν πιο ελαφρύ, ήταν πιο διασκεδαστικό», ανέφερε αρχικά ο Φέτελ.
Και πρόσθεσε: «Είμαστε σε πολύ καλή θέση. Ώρα ήταν και είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα και κέρδισα για δεύτερη φορά εδώ. Είμαι πραγματικά περήφανος. Νομίζω ότι ήταν μια καλή μέρα για μας, με τις κατατακτήριες και τον αγώνα, μια ιδιαίτερη εμπειρία. Ο Μαρκ προσπάθησε να πιέσει, αλλά ήξερα ότι το προσπέρασμα δεν θα είναι εύκολο και απλά πήγαινα όσο γρήγορα χρειαζόταν».
Όσο για το αν είναι καλός οιωνός το ότι κερδίζει δεύτερη σερί χρονιά σε μια πίστα που έκαναν το ίδιο και οι Χάκινεν, Σουμάχερ στην πορεία τους προς τον τίτλο στο παρελθόν, ο Γερμανός σχολίασε: «Υποθέτω ότι δεν θα πείραζε, μου αρέσει αυτή η πίστα. Είναι πάντα ιδιαίτερη. Είναι η πρώτη φορά που κερδίζω ένα Grand Prix για δεύτερη χρονιά , οπότε πρέπει να ερωτευτώ τη Σουζούκα! Είμαι πολύ περήφανος, νομίζω είναι καλός οιωνός».

Γουέμπερ: «Πάμε καλά, είμαι αισιόδοξος» 

Την απόλυτη κυριαρχία της Red Bull συμπλήρωσε ο Μαρκ Γουέμπερ, ο οποίος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, αυξάνοντας το προβάδισμά του στη βαθμολογία στους 14 πόντους. Ο Αυστραλός τόνισε ότι πρέπει να ξανακερδίσει ως το τέλος της σαιζόν, αν θέλει να κατακτήσει τον τίτλο.
«Το πιο σημαντικό είναι ότι η διαφορά πάει καλά. Πρέπει να την διατηρήσω έτσι. Έχουμε τρεις αγώνες ακόμα και είναι καλό αποτέλεσμα για μένα. Ο Σεμπάστιαν άξιζε τη νίκη, αλλά και οι πέντε μας μπορούμε να κερδίσουμε αγώνες. Πρέπει να το κάνω ξανά στο μέλλον και είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ. Θα ήταν πολύ καλό. Η αξιοπιστία θα παίξει ρόλο. Υπάρχουν 75 βαθμοί να μοιραστούν, οι άλλοι είναι λίγο πίσω, αλλά είμαι αισιόδοξος», είπε ο Γουέμπερ.
Και συνέχισε: «Είμαι ικανοποιημένος, ήταν μια καλή μέρα για μένα. Ήμουν κοντά στον Σεμπάστιαν στις κατατακτήριες και ξέρω πόσο σημαντικό είναι αυτό. Μετά ήταν δύσκολο να κερδίσω εκτός αν έκανα καλή εκκίνηση. Ήταν ωραίος αγώνας, αλλά πήγαμε σε παράταξη. Τον ακολουθούσα και ήταν αδύνατο να πλησιάσω περισσότερο. Είμαι χαρούμενος με το πώς οδήγησα εδώ, ο Σεμπάστιαν άξιζε τη νίκη και ο Φερνάντο επίσης δεν οδήγησε άσχημα».

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Πέντε θέσεις πίσω για τον Χάμιλτον στο γκραν πρι της Ιαπωνίας

Mclaren Formula1Image by f1crazed via FlickrΟ Λιούις Χάμιλτον θα ξεκινήσει στο αυριανό γκραν πρι της Σουζούκα, στην Ιαπωνία, πέντε θέσεις πίσω από τη θέση που θα καταλάβει στις κατατακτήριες δοκιμές του αγώνα.

Αυτό θα συμβεί επειδή ο πιλότος της ΜακΛάρεν-Μερτσέντες άλλαξε το κιβώτιο ταχυτήτων στο μονοθέσιό του υπερβαίνοντας το όριο που ορίζουν οι σχετικοί κανονισμοί της FIA και το οποίο προβλέπει μια αλλαγή ανά τέσσερις αγώνες.
Enhanced by Zemanta

Formula 1: Αναβλήθηκαν για την Κυριακή οι κατατακτήριες στη Σουζούκα

Felipe Massa. Formula 1Image by .:fotomaf:. via FlickrΑναβλήθηκαν για την Κυριακή (04:00 ώρα Ελλάδας) οι προγραμματισμένες για σήμερα κατατακτήριες δοκιμές του γκραν πρι της Ιαπωνίας στη Formula 1. Η δυνατή βροχή που έπεφτε στη Σουζούκα, συνετέλεσε ώστε η πίστα να είναι ακατάλληλη και να εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους πιλότους.

Το αυτοκίνητο ασφαλείας έκανε τέσσερις φορές το γύρο της πίστας και διαπιστώθηκε ότι σε αρκετά σημεία υπήρχαν λιμνάζοντα ύδατα, με αποτέλεσμα να θεωρηθεί επικίνδυνη για τη διεξαγωγή των δοκιμών.

Η FIA αποφάσισε την αναβολή των κατατακτήριων δοκιμών και αποφάσισε όπως διεξαχθούν την Κυριακή στις 04:00 (ώρα Ελλάδας). Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να αρχίσει στις 09:00 (ώρα Ελλάδας).

Στην Ιαπωνία το μετεωρολογικό είχε προβλέψει βροχές για το σήμερα, όμως στη Σουζούκα εξελίχτηκε σε καταιγίδα. Οι δοκιμές επρόκειτο να αρχίσουν στις 08:00 (ώρα Ελλάδας), καθυστέρησαν για μια περίπου ώρα, μέχρι που η FIA αποφάσισε την αναβολή τους. Στην 3η περίοδο των ελεύθερων δοκιμών μόνο δύο πιλότοι, οι Αλγκουερσουαρί και Γκλοκ έκαναν από ένα γύρο και στη συνέχεια επέστρεψαν στα πιτ.

 
Enhanced by Zemanta

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Oι μπηχτές του Κούμπιτσα για την Renault

Απογοητευμένος από το γεγονός ότι δεν θα έχει για team mate του την ερχόμενη σεζόν τον Κίμι Ραϊκόνεν δήλωσε ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα. 

Η ξεκάθαρη δήλωση του Φινλανδού ότι δεν πρόκειται να οδηγήσει για τη Renault του χρόνου, έδωσε τέλος στις όποιες συζητήσεις και όπως όλα δείχνουν, ο Βιτάλι Πετρόφ θα παραμείνει στο κόκπιτ της R30 και το 2011. Κάτι που μάλλον… ενόχλησε τον Κούμπιτσα.

«Προσωπικά πίστευα ότι υπήρχε πιθανότητα να έρθει, αλλά προφανώς έκανα λάθος. Αυτό που είπε ήταν τελείως διαφορετικό από την όλη εικόνα που υπήρχε. Είμαι λίγο απογοητευμένος γιατί θα ήμουν πολύ χαρούμενος να είμαι μαζί του στην ίδια ομάδα. Είναι ένας σπουδαίος οδηγός και το να έχεις έναν Παγκόσμιο Πρωταθλητή σαν team mate θα ήταν σπουδαίο και πιστεύω ότι αυτό χρειάζεται και η Renault», σχολίασε στους δημοσιογράφους στη Σουζούκα ο Πολωνός.

Και συνέχισε λέγοντας: «Αλλά προφανώς δεν ήταν έτσι τα πράγματα και δεν ξέρω τι να πω. Νομίζω ότι στη θέση που είμαστε είναι ξεκάθαρο το μεγάλο κέρδος της ομάδας του να έχει δύο δυνατούς οδηγούς, αν αυτό είναι δυνατό. Αλλά αυτό δεν γίνεται σε όλες τις περιπτώσεις».

Για να προσθέσει, προφανώς κάνοντας τη θέση του ακόμα πιο ξεκάθαρη: «Είναι φυσιολογικό το να πρέπει να αξιολογήσεις τη θέση σου και να δεις με κάποιο τρόπο το που βρίσκεσαι. Αλλά ευτυχώς αυτό δεν είναι δική μου δουλειά, είναι δουλειά των ανθρώπων που ηγούνται της ομάδας, οπότε για μένα είναι πολύ, πολύ απλό».

Ο Κούμπιτσα κατέληξε λέγοντας: «Το μεγαλύτερο κέρδος για την ομάδα και τον οδηγό είναι να υπάρχει δυνατός team mate. Όλοι θα συμφωνούσαν ότι όσο πιο δυνατό οδηγό έχεις, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να πάρεις ένα καλό αποτέλεσμα. Αλλά από την άλλη, πρέπει να αξιολογήσεις αν μπορείς να πληρώσεις του οδηγούς και να τρέξεις την ομάδα. Αλλά όπως είπα, δεν είναι δική μου δουλειά».

Όσο φέρνει λεφτά, δεν πάει πουθενά… Μια νέα συμφωνία χορηγίας ανακοίνωσε η Renault λίγο πριν τα μονοθέσιά της βρεθούν στην πίστα για το ιαπωνικό Grand Prix. Έτσι λοιπόν για τους εναπομείναντες τέσσερις αγώνες του πρωταθλήματος η βότκα Flagman θα… συντροφεύει την R30 χάρη κυρίως στον Βιτάλι Πετρόφ, η παρουσία του οποίου στην ομάδα, έχει δώσει μεγάλα ανοίγματα στη ρωσική αγορά.

Από την πρώτη της παρουσία το 1998 η Flagman εδραιώθηκε στις κορυφαίες φίρμες βότκα στη Ρωσία, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 3εκ. κιβώτια. Και ο Πετρόφ έδωσε την ευκαιρία στην εταιρεία της πατρίδας του να επεκτείνει τη διαφήμισή της και εκτός χώρας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...